VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Vrzga zadne koleso + lozisko?

Goto down 
4 posters
AutorSpráva
sykye
Agent
Agent
sykye

Male
Vek : 36
Registrácia : 27.04.2009
Počet príspevkov : 1442
Auto : VW golf III variant 2.0 8V AGG 88kw(119ps)

Vrzga zadne koleso + lozisko? Empty
OdoslaťPredmet: Vrzga zadne koleso + lozisko?   Vrzga zadne koleso + lozisko? Icon_minitime20/9/2009, 14:39

caute. potrebujem surne pomoc zajtra musim odist na tyzden na aute.. bol som na testovacej jazde a vsetko sa zdalo v pohode.. prisiel som domov do garaze a ako som vystupil z auta tak zavrzgalo v zadnom lavom kolese.. skusil som pokyvat autom a riadne to vrzgalo ako sa auto kyvalo.. dal som to na zdvihak a skusil pokyvat kolesom, tak ako ked skusate ci ste dobre dotiahli matku pri tom ked menite loziska a nastavujete koleso.. ked som chytil koleso zhora a zdola tak som citil vôlu, akoby bolo treba dotiahnut tu matku... ked som chyti koleso z bokov tak bolo pevne nikde ziadna vôla. Sad tak som dal dole bubon ze skontrolujem loziska.. to velke bolo OK. no na tom malom bol akoby vypaleny taky pas na tych valcekoch a takisto aj na tom domceku co je zarazeny v bubne kde sa lozisko otaca.. (tu je foto vidno to trochu..) loziska som menil minulu stredu a presiel som na nic 100km a uz to male je obhorene.. Sad co moze byt chyba? mam to zatial rozobrane neviem ci musim kupit nove lozisko alebo kde moze byt problem... prosim vas poradte rychlo zajtra musim ist... (a to vrzganie robil asi bubon tym ako sa kyval tak odieral sa o pakne a to vrzgalo...)Vrzga zadne koleso + lozisko? Fotografia0123
Návrat hore Goto down
SABREX
Profík
Profík
SABREX

Male
Vek : 111
Registrácia : 09.06.2008
Počet príspevkov : 1247
Auto : VW GOLF MKIV kombajn

OdoslaťPredmet: Re: Vrzga zadne koleso + lozisko?   Vrzga zadne koleso + lozisko? Icon_minitime20/9/2009, 18:18

málo vazelíny,alebo si moc prikrútil matku?
keď si prikrútil matku skúšal si ako ide koleso či nejde ťažko?
Návrat hore Goto down
gabesz0102
Agent
Agent
gabesz0102

Male
Vek : 42
Registrácia : 25.10.2008
Počet príspevkov : 1576
Auto : MK2,GIV

OdoslaťPredmet: Re: Vrzga zadne koleso + lozisko?   Vrzga zadne koleso + lozisko? Icon_minitime20/9/2009, 19:49

..to čo si nazval domčekom je vonkajšia strana ložiska,ten si tiež menil?ak ti to tam nesadlo tak jak má tak aj to može byť chyba...či si to tam nerozklepal....dúfam,že si tam nedával tú čiernu vazelinu?!!...nebars na ložiská....
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male
Vek : 45
Registrácia : 04.02.2008
Počet príspevkov : 964
Auto : VW Vento 1,8 ABS

OdoslaťPredmet: Re: Vrzga zadne koleso + lozisko?   Vrzga zadne koleso + lozisko? Icon_minitime20/9/2009, 21:00

gabesz0102 napísal:
..to čo si nazval domčekom je vonkajšia strana ložiska,ten si tiež menil?ak ti to tam nesadlo tak jak má tak aj to može byť chyba...či si to tam nerozklepal....dúfam,že si tam nedával tú čiernu vazelinu?!!...nebars na ložiská....

rozklepať by to nerozklepal, lebo je to kalené, skôr by to praskol, ale problém nie je dobre popísaný, Čo všetko si menil na ložisu, Dával si nové? Mal si to dobre premazané? To vydrané môže byť spôsobené ako spomínali kolegovci, málo namazané - zlá vazelína, zle osadené ložisko alebo príliš utiahnuté. Keď si to skládal, točilo sa ti voľne koleso? Inak ak to zajtra budeš robiť, jednoznačne nové ložisko a vyvaruj sa chýb čo sú tu popísané. Na tvojom mieste by som prekontroloval aj druhú stranu. Inak posielal som ti aj tuším návod ako to dať do kopy... hm, veľa šťastných km... Vrzga zadne koleso + lozisko? Icon_wink Vrzga zadne koleso + lozisko? Icon_exclaim

ps, prezeral som si to a myslím, že to bolo spôsobené špinou, pravdepodobna sa ti tam dostal bordel a ten ti to vydral. Nie je to totiž po celej dlžke valčekov, ale iba v určitej časti. Tuším som ti už spomínal, že to treba mať dokonalo očistené, dbaj na to. Vrzga zadne koleso + lozisko? Icon_twisted
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: Vrzga zadne koleso + lozisko?   Vrzga zadne koleso + lozisko? Icon_minitime20/9/2009, 21:15

Moze byt ze bolo menej vazeliny.. ale ked som vazelinoval tak som ju pracne vtlacal medzi valceky a dost som dal aj na povrch.. ale nic no zlozil som to cele dal som 3x viac vazeliny.. vazelinu tu klasicku zltu... co sa tyka tej vonkajsej strany loziska (v mojom nazvoslovi "Domcek"...) nieje rozklepany ani prasknuty ale preistotu som este pobuchal ci nahodou nieje nakrivo.. ale myslim ze nebol.. runci pri vymene som menil vsetko co sa tyka loziska.. aj pri velkom aj pri malom.. ocistene vsetko bolo dokladne ale nevravim ze sa nemohla dostat chyba.. zlozil som to vrzganie prestalo druha strana uplne bez problemov.. Jaj a toto este: este som si vsimol ze ked som dal koleso na zdvihak ked som to isiel rozoberat tak koleso malo dost velku volu (myslim ze tym jazdenim sa tie loziska usadili nasli si miesto tak vznikla vola v kolese a bolo treba dotiahnut tu matku... tie problemy nemozu byt tym ze som s tym par kilometrov presiel?) ze to tam tak vypalilo.. takze urcite treba vymenit to lozisko?   EDIT: ano koleso sa tocilo normalne volne.. cize to ze som to silne utiahol vypadava..
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male
Vek : 45
Registrácia : 04.02.2008
Počet príspevkov : 964
Auto : VW Vento 1,8 ABS

OdoslaťPredmet: Re: Vrzga zadne koleso + lozisko?   Vrzga zadne koleso + lozisko? Icon_minitime20/9/2009, 21:41

o tom nepremýšlaj, ložisko vymen,lebo ťa zradí ked to nebudeš potrebovať. tým ako sa to akoby opálilo, vznikli trhlinky vo valčekoch a nepochybne aj v domčeku ložiska. (okom vidíš len vypálenú čmuhu) Nevravím o tom, že ak niečo vrzga, trie sa niečo na silu a tým sa to aj prehrieva. Proste ložisko skončilo. Možno prejdeš dalších 100 a možno 1000km, ale jedno je isté, rozhodne to nie je ako to má byť. Mne sa takéto niečo rosypalo po 200km. Inak ak nemáš nové, mohol si tam teoreticky vrátiť to staré. No a ešte názor na "slabo utiahnutú matičku, teda povolenie ložiska" tak je všade jasne písané že po určitom prejdení km sa majú pritiahnuť a hlavne kontrolovať. Inak ložiska by sa mali trochu utiahnúť ked skladaš, aby si sadli a potom povoliť na požadovanú vôlu. A či tam máš menšiu alebo vačšiu vôlu nevadí, hlavne tam musí byť aspon nejaká. V žiadnom prípade žiadna, takž z toho povolenia to nebude.
Návrat hore Goto down
sykye
Agent
Agent
sykye

Male

OdoslaťPredmet: Re: Vrzga zadne koleso + lozisko?   Vrzga zadne koleso + lozisko? Icon_minitime20/9/2009, 23:09

ok tak kupim nove lozisko. no toto ohorene musi zvladnut este 120km...  v BB dam nove. dik za rady. koncim temu
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Vrzga zadne koleso + lozisko?   Vrzga zadne koleso + lozisko? Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Vrzga zadne koleso + lozisko?
Návrat hore 
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» Zhanam homokyneticky klb na lave koleso VW Golf III 2.0 GTi
» vytlacne lozisko-vyriesene
» prave predne koleso

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF III 1992-1996 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Podvozok-
Prejdi na: