VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

poruchovosť Golf IV

Goto down 
+3
golfmanik
baciluss
puntickar
7 posters
Choď na stránku : 1, 2  Next
AutorSpráva
puntickar
Začiatočník
Začiatočník

Registrácia : 25.01.2008
Počet príspevkov : 9

poruchovosť Golf IV Empty
OdoslaťPredmet: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime27/1/2008, 23:00

Som majiťeľ ŠKODA - FABIA 1,2 47 KW rv.2003 najazdené 37000Km v celkom slušnej výbave a doteraz som bol celkom spokojný až v jeden krásny deň sa mi rozsvietila kontrolka riadiacej jednotky . V servise mi namerali zle tlaky vo valcoch a z toho dôvodu vraj je nutné meniť celu hlavu CCa 30000sk. Na forach som sa dočítal že viacerý majitelia FABII maju tento problém a že vraj je to nejaka konštrukčná chyba a neda sa vylučiť že s novou hlavou najazdím 10 000 km a bude ten problém znova .A tak sa dostavam k jadru veci.
Chcem sa tejto FABIE zbaviť a vymeniť ju za davny sen GOLF IV akurát mam ten problém či aj ten GOLF nebude mať podobné problemy. Tak prosim čitateľov tohto fora či mi niekto neporadi alebo aspoň neprezradi ake su problémi s GOLF IV.
r.v.1999-2002 najazdene nad 100 000 km.
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male
Vek : 44
Registrácia : 05.09.2007
Počet príspevkov : 2241
Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii)

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime28/1/2008, 02:31

puntickar napísal:
Som majiťeľ ŠKODA - FABIA 1,2 47 KW rv.2003 najazdené 37000Km v celkom slušnej výbave a doteraz som bol celkom spokojný až v jeden krásny deň sa mi rozsvietila kontrolka riadiacej jednotky . V servise mi namerali zle tlaky vo valcoch a z toho dôvodu vraj je nutné meniť celu hlavu CCa 30000sk. Na forach som sa dočítal že viacerý majitelia FABII maju tento problém a že vraj je to nejaka konštrukčná chyba a neda sa vylučiť že s novou hlavou najazdím 10 000 km a bude ten problém znova .A tak sa dostavam k jadru veci.
Chcem sa tejto FABIE zbaviť a vymeniť ju za davny sen GOLF IV akurát mam ten problém či aj ten GOLF nebude mať podobné problemy. Tak prosim čitateľov tohto fora či mi niekto neporadi alebo aspoň neprezradi ake su problémi s GOLF IV.
Kedze som asi jeden z mala ktoi este nespi...tak ti skusim odpovedat.... Nerozumiem tomu ze servisak stanovil diagnozu ze sa musi menit halava z dovodu nizkych tlakov. Je viac pricin preco moze dojst k poklesu tlakov vo valcoch.Chcelo by to ist za rozumnym a skusenym odbornikom. Ale nebudem to tu dalej rozoberat. Ak nechces vela investovat za novu hlavu (ak je to vobec riesenie problemu) skus ju zohnat na nete z inzeratov , vrakovisk atd.
Co sa tyka poruchovosti GIV tak si myslim ze je to individualne. Poslednou dobou pocuvam reci ze auta vyrobene v stredu su najspolahlivejsie oproti inym dnom. Ale ci je to tak naozaj sa da len polemizovat. Kazdopadne su GIV asi najviac rozsirene vozidla a je vela ludi ktori o tych autach aj nieco vedia okrem zaradenia rychlosti a vyhodenia smerovky. Sam mam nejake skusenosti a musim povedat ze okrem tej zlozitejsiej elektroniky je to celkom jednoduche auto na udrzbu a opravu. Diely sa daju pomerne lacno zohnat cez inzeraty. Niektore zas su drahsie ale co clovek nespravi pre svojho milacika.
Nazaver len tolko ze drzim palce pri kupe VW GIV Wink
Návrat hore Goto down
Anonymný
Anonymný

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime28/1/2008, 12:47

puntickar napísal:

Co sa tyka poruchovosti GIV je to individualne aku uz pisal kolega, ale ak ste rozhodnuty pre nejaky konkretnu motorizaciu a rocnik dalo by sa objasnit ake chyby ma. Najcastejsie u GIV som sa stretol so zlym homokinetakom a nefungujucim zadnym stieracom.
U modelu 1,6SR mali niekotry problem s prevodovkou hlavne r.v. 98/99 ja osobne som majitelom tohoto kusku a problem nemam takze je to individualne. a este dost casto problem so skrtiacou klapkou ale staci vycistit
2,0 85kW som sa stretol s tym ze motor zral olej.
1,8 20V tam bol podobny problem ako u 2,0 ale navyse aj dost velka spotreba
1,8T u tohoto treba davat pozor hlavne v akom stave je turbo.
1,4 16V- dost casto sa stava ze klepu ventily.
Návrat hore Goto down
puntickar
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime28/1/2008, 19:43

Ďakujem za rady.
V stredu idem s FABIOU do servisu k bratovemu znamemu a tak uvidim ako to dopadne .
Pred rokom som pri kúpe auta pozeral na ročnik a naj. km tak mi za tych 220 000 sk vyšla Škoda no po tejto skusenosti s FABIOU neviem či radšej nezvolim starši Golf IV r.v. 2000-2002
ŤAŽKE ROZHODOVANIE hlavne z ohľadom na vydavky do buducna na prevadzku a opravy.
Návrat hore Goto down
Anonymný
Anonymný

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime28/1/2008, 20:03

puntickar napísal:
Ďakujem za rady.
V stredu idem s FABIOU do servisu k bratovemu znamemu a tak uvidim ako to dopadne .
Pred rokom som pri kúpe auta pozeral na ročnik a naj. km tak mi za tych 220 000 sk vyšla Škoda no po tejto skusenosti s FABIOU neviem či radšej nezvolim starši Golf IV r.v. 2000-2002
ŤAŽKE ROZHODOVANIE hlavne z ohľadom na vydavky do buducna na prevadzku a opravy.
zalezi aj od najazdenych km rocne. ja osobne som vyskusal uz viacero aut a znaciek. bola medzi nimi aj skoda OI 1,6 74kW r.v98 a na tom aute som nabehal 45tis a nic som na nom nemenil auto som mal ako treti majitel. na GIV som menil len homokinetak a termostat takze nic zavazne takze som tiez spokojny.
Návrat hore Goto down
puntickar
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime28/1/2008, 20:14

Uvažujem 1,9 TD , 1,6 Benzin alebo 1,4 16V poraďte vyhody a nevýhody
Návrat hore Goto down
puntickar
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime28/1/2008, 20:17

Prepačte ale čo je ten homokinetak
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime28/1/2008, 20:27

Kedze som majitelom 1.9TDI tak mozem len odporucit. Ale hlavne si kup TDI s vykonom s akym by si bol spokojny aby si potom nemusel riesti otazku chip-tuningu. Teda pokial nie si zastancom benzinu ktory si myslim ze patri aj tak len do zapalovacov Razz Ja mam najslabsie TDI (66kW) a som spokojny s tym vykonom. A ty by si bol tiez ked teraz jazdis na 1.4. Ale ak chces auto na zavodenie tak benzin Neutral A samozrejme kup rocnik ako si pisal 2000-2002 lepsie sa to auto modifikuje trbarz ked chces budiky s palubnym pc pokial tam uz nebudu. A samozrejme cim mladsie tym lepsie teda pokial to auto nie je viac zrumplovane ako jeho starsi predchodcovia. Hlavne to dobre prezriet na znamky buraciek atd... atd...
Návrat hore Goto down
Anonymný
Anonymný

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime29/1/2008, 10:55

baciluss napísal:
Kedze som majitelom 1.9TDI tak mozem len odporucit. Ale hlavne si kup TDI s vykonom s akym by si bol spokojny aby si potom nemusel riesti otazku chip-tuningu. Teda pokial nie si zastancom benzinu ktory si myslim ze patri aj tak len do zapalovacov Razz Ja mam najslabsie TDI (66kW) a som spokojny s tym vykonom. A ty by si bol tiez ked teraz jazdis na 1.4. Ale ak chces auto na zavodenie tak benzin Neutral A samozrejme kup rocnik ako si pisal 2000-2002 lepsie sa to auto modifikuje trbarz ked chces budiky s palubnym pc pokial tam uz nebudu. A samozrejme cim mladsie tym lepsie teda pokial to auto nie je viac zrumplovane ako jeho starsi predchodcovia. Hlavne to dobre prezriet na znamky buraciek atd... atd...
myslim ze ked ti ukazem jedno auto co som robil do neho hudbu by si nepovedal ze bolo burane a ani nenajdes stopy po oprave.
Návrat hore Goto down
Anonymný
Anonymný

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime29/1/2008, 11:01

co sa tyka toho vyberu motora je to zavisle aj na najazdenych km. zalezi kolko km sa spravi rocne aby to nakoniec nevysolo to TDi drahsie ako benzinak. co sa tyka tych chyb tak nieco som uz nacrtol vyssie. a ako baciluss poznamenal je lepsie kupit GIV po 6/99 lebo toto auto uz ma can a nie je problem zohnat akekolvek budiky s PC.
Co sa tyka toho homokinetickeho klbu ze je zly sa da zistittak ze sa naplno vytoci koleso a ked sa pomaly rozbehnete s autom pocut zvuk akoby nieco drelo. chyba byva v tom ze praskne manzeta a dostane sa tam bordel a vazelina sa vysusi.

co sa tyka tych buranychaut treba pozerat ci su rovnake medzery medzi dverami stiahnut gumu (tesnenie ) zadnych dveri a pozret ci nie je iny lak popripade vidno ze bodovane spoje boli opravovane. Dalsie miesto je okolo rezervy treba pozret hlavne ci nam nie je taky gumovy tmel. v motorovom priestore ci nie je tmelene okolo tlmicov ci kapota dolieha. Medzera medzi kapotou a svetlom ci je rovnaka na oboch stranach.
Prooste je dost veci co treba pozret preto je dobre mat po rue mechanika.
A dobre je sa nenechat zlakat na servisnu knizku z vlastnej skusenosti viem ako to vlastne s nimi je.
Návrat hore Goto down
Anonymný
Anonymný

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime29/1/2008, 13:10

PS. treba napisat na ake ucely sa planuje to auto vyuzivat lebo takto je tazko radit
Návrat hore Goto down
puntickar
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime29/1/2008, 19:11

Bežne rodinne auto 2 deti, cca 12000 km/rok 1x ročne nejaka dovolenka autom k moru
Návrat hore Goto down
Anonymný
Anonymný

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime29/1/2008, 19:15

pokial len tak malo km diesel velky zmysel nema ja by som doporučoval 1,6 16V 77kW.
Je to kompromis ked to porovnam s 1,4 16V vykon je o dost vacsi a spotreba ani nie velmi rozdielna.
Návrat hore Goto down
puntickar
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime29/1/2008, 19:41

Dik za radu .
Zajtra servis FABIA a potom sa ozvem ako som dopadol ..
Návrat hore Goto down
Anonymný
Anonymný

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime29/1/2008, 19:46

to som teda zvedavý co povedia ze je zle
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime29/1/2008, 20:36

GolfinoIV napísal:
to som teda zvedavý co povedia ze je zle
To veru aj ja Suspect
Návrat hore Goto down
puntickar
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime30/1/2008, 19:08

Tak bol som v servise .
Našiel mi chybu - vadny snimač teploty motora a povedal že na to sa vzťahovali aj všetky poruchove hlasenia.Auto ide v poriadku to som celkom rad,ale ešte stale mi vrtaju hlavou tie tlaky vo valci 2 a 3 pre domnou to meral takže nie som si isty či su tie tlaky v poriadku.
Na fore ŠKODA jeden chlapik pisal že zle tlaky človek ani sam nezisti že sa to nijak neprejavuje len lenivejšim motorom a vyžšou spotrebou neviete mi poradiť či to je pravda.
Inač bol som v AAA Auto Poprad a maju GOLF IV 2002 1,4 16V najazdene 79000 za 229000 sk čo vy na ten motor 1,4 16V -BEŽNE RODINNE JAZDENIE---
Návrat hore Goto down
Anonymný
Anonymný

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime30/1/2008, 19:34

ak nie je treba extra zive auto tak aj ta1,4 16V nie je zla. ale ked sa tak vezme ze sa ide na rodinnu dovolenku 4ludia v aute a este aj batozina tak to nie je fakt nic extra.

co sa tyka AAAAuto tak to nedoporucujem
Návrat hore Goto down
puntickar
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime30/1/2008, 20:00

V AAA mi pracuje rodina tak dufam že ma aj on neokefe ale lepšie je kupiť z bazaru alebo priamo od vlastnika ? ved aj vlastnici sa tvaria že su majitelia a pritom pravidelne kšeftuju z autami myslim že človek si nevyberie
Návrat hore Goto down
Anonymný
Anonymný

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime30/1/2008, 20:10

to je prvda s tym kseftovanim, ale ako viem bazare su este horsie. najlepsie je ist z nejakym mechanikom a je po probleme
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: poruchovosť Golf IV   poruchovosť Golf IV Icon_minitime

Návrat hore Goto down

poruchovosť Golf IV
Návrat hore 
Strana 1 z 2Choď na stránku : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» VW Golf 6 1,6 TDI alebo VW Golf 6 1,4 TSI
» golf 3 VR6 2.9 vs. golf 4 V6 2.8
» moj golf
» Moj Golf ll 1.6 GTD

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF IV 1997-2003 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Ostatné-
Prejdi na: