| Nesvieti celá ľavá strana svetiel | |
|
|
Autor | Správa |
---|
Steniel Autoškolák
Vek : 35 Registrácia : 08.05.2009 Počet príspevkov : 70 Auto : VW Golf II 1,6 GTD 70hp Bydlisko : Zvolen, West Side
| |
| |
nieto Začiatočník
Registrácia : 06.03.2009 Počet príspevkov : 47 Auto : VW GOLF II 1,6 TD Bydlisko : Bratislava
| Predmet: Re: Nesvieti celá ľavá strana svetiel 20/5/2009, 23:26 | |
| Ja mam podobny problem. Ked prepinam z tlmenych na dialkove,tak sa mi rozsvietia ako sa patri,ale akonahle pustim packu,tak sa mi dialkove trosku stlmia...cize nesvietia tak jasne ako by mali a ako svietia ked mam packu pritiahnutu.Ked drzim packu svietia dialkove pekne a ked ju povolim,tak slabo.MOze to byt vypinacom na volante? Stacilo by iba ocistit kontakty? | |
|
| |
PaloSV Autoškolák
Vek : 50 Registrácia : 14.01.2009 Počet príspevkov : 100 Auto : Golf II 1,6 D 40kW/54k, JP Bydlisko : SV
| Predmet: Re: Nesvieti celá ľavá strana svetiel 21/5/2009, 20:06 | |
| - nieto napísal:
- Ja mam podobny problem. Ked prepinam z tlmenych na dialkove,tak sa mi
rozsvietia ako sa patri,ale akonahle pustim packu,tak sa mi dialkove trosku stlmia...cize nesvietia tak jasne ako by mali a ako svietia ked mam packu pritiahnutu.Ked drzim packu svietia dialkove pekne a ked ju povolim,tak slabo.MOze to byt vypinacom na volante? Stacilo by iba ocistit kontakty? Podla mna je to OK. Ty ked potiahnes packu zapnes vystrazne, ked svietia aj stretavacie aj dialkove. Akonahle prepnes na dialkove, stretavacie sa vypnu a svietia len dialkove (tym ti poklesnie intenzita). | |
|
| |
nieto Začiatočník
Registrácia : 06.03.2009 Počet príspevkov : 47 Auto : VW GOLF II 1,6 TD Bydlisko : Bratislava
| Predmet: Re: Nesvieti celá ľavá strana svetiel 21/5/2009, 23:13 | |
| praveze nie.Uz som to pozeral,ja mam akoby slaby kontakt.Pretoze mne s potiahnutim packy nesvietia obe vlakna v ziarovke.Len dialkove,ale aj velke a aj pridavne svetla maju tu istu tendenciu-potiahnem packu svietia ako drak povolim packu stlmia sa-vsetky 4 naraz | |
|
| |
Steniel Autoškolák
Vek : 35 Registrácia : 08.05.2009 Počet príspevkov : 70 Auto : VW Golf II 1,6 GTD 70hp Bydlisko : Zvolen, West Side
| Predmet: Re: Nesvieti celá ľavá strana svetiel 22/5/2009, 09:44 | |
| - citácia :
- Akonahle prepnes na dialkove, stretavacie sa vypnu a svietia len dialkove (tym ti poklesnie intenzita).
Blbosť, po prepnutí na dialkové svetlá ostávajú svietiť aj stretávacie, a to ešte aj stretávacie sa prepnú na dialkové svietenie, pretože je tam dvojvláknová žiarovka... | |
|
| |
peto-vw Vodič
Vek : 49 Registrácia : 18.05.2008 Počet príspevkov : 228 Bydlisko : Kosice
| Predmet: Re: Nesvieti celá ľavá strana svetiel 22/5/2009, 20:26 | |
| - Steniel napísal:
-
- citácia :
- Akonahle prepnes na dialkove, stretavacie sa vypnu a svietia len dialkove (tym ti poklesnie intenzita).
Blbosť, po prepnutí na dialkové svetlá ostávajú svietiť aj stretávacie, a to ešte aj stretávacie sa prepnú na dialkové svietenie, pretože je tam dvojvláknová žiarovka... tlmene svetla zhasnu po prepnuti na dialkove | |
|
| |
peto-vw Vodič
| Predmet: Re: Nesvieti celá ľavá strana svetiel 22/5/2009, 20:29 | |
| pokial ti nesvieti jedna srana pozri kable hlavne ukostrenie potom ries prepinac a atd | |
|
| |
PaloSV Autoškolák
Vek : 50 Registrácia : 14.01.2009 Počet príspevkov : 100 Auto : Golf II 1,6 D 40kW/54k, JP Bydlisko : SV
| Predmet: Re: Nesvieti celá ľavá strana svetiel 22/5/2009, 22:23 | |
| - Steniel napísal:
-
- citácia :
Blbosť, po prepnutí na dialkové svetlá ostávajú svietiť aj stretávacie, a to ešte aj stretávacie sa prepnú na dialkové svietenie, pretože je tam dvojvláknová žiarovka... OK, tak pošli niekoho za volant a Ty pozeraj na svetlá. Alebo lepšie, skús to sám v noci tak, že ideš stretavačkami, potiahneš páčku na výstražné, drž a potom prepni diaľkové a pozorne si všímaj tie rozdiely. Na všetkých autách čo jazdím pravidelne (civic, golf, auris, caddy, CR-V, berlingo) to je tak ako popisujem, lebo v nepriehľadnej zákrute si stále tak bliknem. Ak sa Ti chce čítať pozorne nasedujúci odkaz zistíš, že je tam napísané: "- v prípade svetlometov, ktoré sú v súlade s ustanoveniami tejto smernice a sú konštruované tak, aby vylúčili akékoľvek súčasné svietenie vlákna stretávacieho svetla a vlákna akéhokoľvek iného svetelného zdroja, s ktorým môže byť vzájomne zlúčené... ...Obrázok 10 Označenie svetlometu, ktorý spĺňa požiadavky tejto smernice len pre stretávacie svetlo a konštruovaný len pre pravostrannú premávku, v ktorých vlákno stretávacieho svetla nemôže svietiť v tom istom čase ako vlákno žiarovky R 2 diaľkového svetla, alebo vlákno akéhokoľvek iného svietidla, s ktorým môže byť vzájomne zlúčené."
Viem, že daná smernica existuje, ale aktuálnejšiu som narýchlo nenašiel, ale predpokladám, že toto sa radikálne nemohlo prípadnou novelizáciou zmeniť. | |
|
| |
nieto Začiatočník
| Predmet: Re: Nesvieti celá ľavá strana svetiel 22/5/2009, 23:58 | |
| chalani,ja amm taky problem,ze mi svietia stretavacky,svietia mi zvlast dialkove,aj pridavne dialkove-mam 4-svetlovu masku.Lenze ked potiahnem packu svetiel,tak mi svietia pekne a ked ju pustim,tak dialkove stale svietia,ale ich intenzita je slabsia.No a predtym mi to nerobilo.Asi pred rokom a pol svietili normalne.Moze to byt vypinacom svetieL Zeby zly kontakt? Zoxidovany,alebo co by to mohlo byt? | |
|
| |
peto-vw Vodič
| Predmet: Re: Nesvieti celá ľavá strana svetiel 23/5/2009, 19:34 | |
| - nieto napísal:
- chalani,ja amm taky problem,ze mi svietia stretavacky,svietia mi zvlast
dialkove,aj pridavne dialkove-mam 4-svetlovu masku.Lenze ked potiahnem packu svetiel,tak mi svietia pekne a ked ju pustim,tak dialkove stale svietia,ale ich intenzita je slabsia.No a predtym mi to nerobilo.Asi pred rokom a pol svietili normalne.Moze to byt vypinacom svetieL Zeby zly kontakt? Zoxidovany,alebo co by to mohlo byt? golf nema relatka na svetla prvy trpy vypinac svetiel | |
|
| |
gabesz0102 Agent
Vek : 42 Registrácia : 25.10.2008 Počet príspevkov : 1576 Auto : MK2,GIV Bydlisko : Kassa környék...
| Predmet: Re: Nesvieti celá ľavá strana svetiel 24/5/2009, 11:02 | |
| - peto-vw napísal:
- nieto napísal:
- chalani,ja amm taky problem,ze mi svietia stretavacky,svietia mi zvlast
dialkove,aj pridavne dialkove-mam 4-svetlovu masku.Lenze ked potiahnem packu svetiel,tak mi svietia pekne a ked ju pustim,tak dialkove stale svietia,ale ich intenzita je slabsia.No a predtym mi to nerobilo.Asi pred rokom a pol svietili normalne.Moze to byt vypinacom svetieL Zeby zly kontakt? Zoxidovany,alebo co by to mohlo byt? golf nema relatka na svetla prvy trpy vypinac svetiel ..ja mam relatka .totiz tam mam silnejsie ziarovky...inak by bud zhoreli kable alebo kontakty vypinaca by sa "prilepili"...prva vec je premeranie,ci to nemate zle prepojene niekde! | |
|
| |
Steniel Autoškolák
| Predmet: Re: Nesvieti celá ľavá strana svetiel 24/5/2009, 17:11 | |
| PaloSV: Sme sa trošku asi nepochopili, neva . Myslel som to tak, že keď prepnem z tlmeného svietenia na diaľkové, tak sa zapnú prídavné diaľkové svetlomety, a hlavné svetlomety ostávajú svietiť, len tlmené svetlo zhasne(vlákno 1) a zapne sa v nich dialkové svietenie (vlákno 2) - citácia :
toto som pochopil tak, že hlavné svetlomety zhasnú a svietia len prídavné dialkové.. | |
|
| |
PaloSV Autoškolák
| Predmet: Re: Nesvieti celá ľavá strana svetiel 24/5/2009, 22:52 | |
| Tak je nepochopili, vysvetlené, peace | |
|
| |
nieto Začiatočník
| Predmet: Re: Nesvieti celá ľavá strana svetiel 24/5/2009, 23:04 | |
| Takze by to mohlo byt len tym vypinacom? | |
|
| |
PaloSV Autoškolák
| Predmet: Re: Nesvieti celá ľavá strana svetiel 24/5/2009, 23:12 | |
| - nieto napísal:
- Takze by to mohlo byt len tym vypinacom?
Asi hej. Pri problemoch je dolezite nekomplikovat ho zbytocne a vzdy zacinat od najlahsieho riesenia a v Tvojom pripade by som skusil asi ten vypinac | |
|
| |
nieto Začiatočník
| Predmet: Re: Nesvieti celá ľavá strana svetiel 25/5/2009, 23:45 | |
| no ved to som mal aj v plane,len reku ci nema niekto podobny problem,ze by poradil tutovku :-) | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Nesvieti celá ľavá strana svetiel | |
| |
|
| |
| Nesvieti celá ľavá strana svetiel | |
|