| Tečie mi cez strešné okno | |
|
|
Autor | Správa |
---|
Icko7800 Začiatočník
Registrácia : 31.03.2008 Počet príspevkov : 14 Auto : GOLF III 1.8GT VARIANT, typ motoru ABS Bydlisko : Brezno
| Predmet: Tečie mi cez strešné okno 15/5/2009, 19:08 | |
| ahojte, mám nepríjemný problém. do auta sa mi dostáva voda cez strešné okno a to tak že voda mi vyteká pri spoluvodičových dverách na prahu, tak že voda putuje poza stĺpik a vyteká úplne dole spod prahovej lišty. ďalej dokonca aj vyteká popri bezpečnostnom páse. Voda proste putuje poza tapacíry a plasty. kanáliky, ktoré ústia von nad pántami dverí som vyčistil. Následne som pomaličky lial vodu a voda sa proste dostane cez strešné okno, popri vonkajšom tesnení dovnútra a pritom voda v obvodový kanálikoch okolo strešného okna nestojí ale odteká. Preto sa pýtam či nieje nanič obvodové vonkajšie tesnenie, ktoré vlastne pustí vodu silným prúdom a kanáliky nestíhajú, naplnia sa a vodu vyvalí dovnútra. alebo niečo iné?? Mali ste podobný problém???Prosím poraďte. ďakujem | |
|
| |
Runcajz Pilot
Vek : 45 Registrácia : 04.02.2008 Počet príspevkov : 964 Auto : VW Vento 1,8 ABS Bydlisko : Malacky
| Predmet: Re: Tečie mi cez strešné okno 16/5/2009, 20:23 | |
| chlape, problém je v skle. Sklo máš nalepené na lištách a tie už netesnia. Treba dať dolu okno (držia ho 4šrobiky) a dať to zalepiť do servisu, kde lepia sklá. Mal som ten istý problém. Okolo toho gumového tesnenia to má pretekať a odvodové kanáliky (4) to odvádzajú preč. Ale ako náhle ti netesní sklo na tých lištách, tak ti to vteká potom dnu. btw: keď to dáš dolu, v žiadnom prípade to neodlepuj od tých lýšt úplne, len to treba oblepiť okolo nich, lebo sa môže stať, že ti to už nikto nedá do kopy... (veľa zdaru) inak tie odvodové hadičky máš dúfam dobre nasadené na tých vývodoch... | |
|
| |
Icko7800 Začiatočník
Registrácia : 31.03.2008 Počet príspevkov : 14 Auto : GOLF III 1.8GT VARIANT, typ motoru ABS Bydlisko : Brezno
| Predmet: Re: Tečie mi cez strešné okno 17/5/2009, 18:11 | |
| ahoj, ďakujem za radu. Ešte však asi skúsim prečistiť ten zadný kanálik, predný sa dá pekne vyskúšať ako preteká, ale ten zadný ani nevidím a ani netušík kde je, mno a presne niekde v tých miestach je aj primo pod ním bezpesčnostný pás a keď zložím plast bezp. pásu tak keď tam dám prst za strešný tapacír priamo pod cca to miesto kde je ten kanálik tak je tam vlhko, preto skúsim ešte prefúknuť nejako tú hadičku, bohvie či nieje aj puknutá hneď pri začiatku potom by to stekanie ponad dvere - predným stlpikom až ku prahu dverí mohlo byč zapríčinené aj tým, ale zas ma odrádza to, že keď pustím vodu tlakom na strešné okno veruže to ide pekne dnu aj cez sklo, takže možno máš pravdu ty a možno aj hadička je buď upchatá alebo puknutá a treba vyriešiť obidve veci. každopádne ďakujem a skúsim to nejak zaradom riešiť | |
|
| |
Runcajz Pilot
Vek : 45 Registrácia : 04.02.2008 Počet príspevkov : 964 Auto : VW Vento 1,8 ABS Bydlisko : Malacky
| Predmet: Re: Tečie mi cez strešné okno 17/5/2009, 19:16 | |
| v každom prípade porieš hadičky. Hlavne popozeraj, či sú správne nasadené a či ti to nepreteká v tých spojoch. No a na okno netreba silno striekať... hehehe... | |
|
| |
Icko7800 Začiatočník
| Predmet: Re: Tečie mi cez strešné okno 17/5/2009, 19:41 | |
| Ok, ale ak náhodou sú predsa len hadičky ok, tak bude chyba v skle. ak som to pochopil správne tak vlastne navine bude to gumovo semišové či aké to je tesnenie a ono prepúšťa po vnútornom spoji pri skle. Pred chvíľkou som zobral striekačku a striekal som na ten spoj no a voda sa mi objavila v tej koľajničke ktorá slúži už na pohyb strešného okna, ktorá je aj namazaná. Tam by už nemala byť nie??Ona má ostať v tom otokovom kanáliku a inde sa nedostať. Takže si myslím, že z tej koľajničky sa prepije do tapacíru ,lebo ona vlastne hraničí už s tapacírom, v spoji sa dostane pod tapacír to je úplne presne nad bezpečnostným pásom a nič jej aj nebráni putovať ponad dvere až ku prahu. Takže akje to v tom, tak zložiť okno a zaniesť ho kde??kde by mi to mohli oblepiť??ako s volala prevádzka kde si to odniesol??stačí to odniesť do servisu?? | |
|
| |
Runcajz Pilot
| Predmet: Re: Tečie mi cez strešné okno 17/5/2009, 22:13 | |
| no je to ako som písal na začiatku. Mne to robilo tiež. Slnko to vytiahne a potom to prepúšťa. Problém je, že to nechcú normálne robievať. Ono to sklo je v takom akoby gumenom rámčeku a po bokoch a v predu a aj v zadu sú také zaliaté lišty. No a presne medzi to pogumované čudo a sklo to tečie. Problém je, že ak to odlepíš úplne od skla, tak to už ani boh nedá presne na to isté miesto. Takže ti navrhujem radšej to nejako oblepiť hlavne tam, kde to vyzerá poodlepené.Ke´d dáš dolu okno, určite si to všimneš. Najlepšie by to bolo oblepiť dookola, nech máš istotu. No a kde ti to urobia, treba ísť tam kde menia auto sklá. Mne to lepili tam a od vtedy už mi nikdy nezatieklo... | |
|
| |
Icko7800 Začiatočník
| Predmet: Re: Tečie mi cez strešné okno 19/5/2009, 18:57 | |
| ďakujem, určite to tak urobím. | |
|
| |
TORNADO Autoškolák
Vek : 42 Registrácia : 14.06.2009 Počet príspevkov : 143 Auto : VW Golf III 1,9 TDI GT Special, 1Z Bydlisko : VT
| Predmet: Re: Tečie mi cez strešné okno 30/6/2009, 00:11 | |
| Aj ja to tak urobím, dík. | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Tečie mi cez strešné okno | |
| |
|
| |
| Tečie mi cez strešné okno | |
|