VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani

Goto down 
+10
peter9587
djrjay
lukas666
rebel81
nikibad
xxxGolf
Tyouko
Matochren
baciluss
hanci
14 posters
Choď na stránku : 1, 2  Next
AutorSpráva
hanci
Začiatočník
Začiatočník

Male
Vek : 38
Registrácia : 15.10.2007
Počet príspevkov : 5
Auto : VW Golf 4 1.9 TDI (81kw)

Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Empty
OdoslaťPredmet: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime15/1/2008, 22:37

Zdravim Vas, neviem na koho by som sa obratil tak dufam ze tu najdem pomoc. Na mojom Golfe 4 sa mi trasie motor. Teda neviem ci je to motor ale ked pocas jazdy vyhodim rychlost a auto uz len zotrvacnostou zastavuje zacne sa strasne triast akoby motor ale je to taky zvuk ako ked stare diesle rachotali. Pri zaradenej rychlosti to nerobi. Ked auto zastavi trasenie okamzite prestane a motor krasne slape na volnobeh. Nerobi to ani pri nastartovani len pri zastavovani na neutral. Nemate s tym niekto skusenosti? Dakujem za pomoc.
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male
Vek : 44
Registrácia : 05.09.2007
Počet príspevkov : 2241
Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii)

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime16/1/2008, 10:22

hanci napísal:
Zdravim Vas, neviem na koho by som sa obratil tak dufam ze tu najdem pomoc. Na mojom Golfe 4 sa mi trasie motor. Teda neviem ci je to motor ale ked pocas jazdy vyhodim rychlost a auto uz len zotrvacnostou zastavuje zacne sa strasne triast akoby motor ale je to taky zvuk ako ked stare diesle rachotali. Pri zaradenej rychlosti to nerobi. Ked auto zastavi trasenie okamzite prestane a motor krasne slape na volnobeh. Nerobi to ani pri nastartovani len pri zastavovani na neutral. Nemate s tym niekto skusenosti? Dakujem za pomoc.

Zaprve by bolo dobre si do profilu doplnit udaje o aute aby sme vedeli lepsie sa orientovat komu co poradit Exclamation

Bohuzial ta nepotesim...ja s tym mam problem tiez a snazim sa to zatial ignorovat lebo to trasenie je sice citit ale nastastie to nie je este tak zle(moj uhol pohladu).
Takze co som sa docital tak podla priznakov by si mal mat motor 1.9TDI AGR, ALH, AHF...ako ja. Mozno sa mylim... Ide o to asopn co viem tak do tychto motorov boli montovane dvojhmotnostne zotrvaky. Su to dva disky spojene pruzinou. Jeden disk je napevno ku klukovke a druhy za pomoci tejto pruziny tlmi razy(kmity) motora.Ked ma ta pruzina uz kus zivota zasebou a je slabsia tak sa to najviac prejavi presne pri dobrzani ku krizovatke na volnobeh. Je to casta a znama zavada na tychto motoroch. Udajne na tom ma mat podiel aj RJ motora s "vrodenou vadou". Moja teoria je ze RJ motora vo vyssie popisovanom rezime kedy nastava trasenie vysiela do motora(cerpadla a inych zucastnenych komponentov) udaje, ktore sposobia rozkmitanie. Toto rozkmitanie za spoluucasti oslabenej pruziny a systemu dvoch hmôt sposobi trasenie. Treba najprv nechat RJ motora niekde flash-nut a potom vyskusat ci sa nieco zmenilo. Ak nie treba vymenit zotrvak za jednohmotny. Dam do FAQ v sekcii motor navod kde je popisnana prerabka zotrvaku a riesenie zavady trosku lepsie.
Návrat hore Goto down
hanci
Začiatočník
Začiatočník

Male

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime16/1/2008, 14:07

Motor je 1.9 TDI s červenym I, 81kw ako si spominal. Dakujem ze si mi aspon popisal v com by mohol byt problem. Nastastie mame tu v Michalovciach dobreho cloveka na ten flash tak s tymto by nemal byt problem. Nevies aka je priblizna cena toho zotrvacnika ak by som ho chcel vymenit? Dakujem velmi pekne, v motoroch sa velmi nevyznam.
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male
Registrácia : 05.09.2007
Počet príspevkov : 2241
Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii)

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime16/1/2008, 15:14

hanci napísal:
Motor je 1.9 TDI s červenym I, 81kw ako si spominal. Dakujem ze si mi aspon popisal v com by mohol byt problem. Nastastie mame tu v Michalovciach dobreho cloveka na ten flash tak s tymto by nemal byt problem. Nevies aka je priblizna cena toho zotrvacnika ak by som ho chcel vymenit? Dakujem velmi pekne, v motoroch sa velmi nevyznam.
Co som pocul tak novy zotrvak stoji okolo 30 000,-sk. Ano vidis spravne 30 papierov Wink Radsej z vrakacu alebo odnekial. Cital si FAQ???
Návrat hore Goto down
hanci
Začiatočník
Začiatočník

Male

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime16/1/2008, 15:34

Ano cital, dik. Najprv skusim vsetky moznosti bez vymeny zotrvacnika a ked nic nepomoze tak ho vymenim co uz. Pozhanam v Nemecku ten z VR6ky, s vymenou nebude problem, mechanikov poznam aby som nemusel platiti servisu. Ono vlastne ako si spominal aj ja to ignorujem, niekedy je to slabucke inokedy sa trasie cele auto, niekedy vobec. Keby bol velmi poskodeny ten zotrvacnik triaslo by sa to podla mna vzdy. Tak mozno uprava riadiacej jednotky pomoze.
Návrat hore Goto down
Matochren
Začiatočník
Začiatočník
Matochren

Male
Vek : 40
Registrácia : 03.01.2009
Počet príspevkov : 4
Auto : Vw Golf 4 , 1.9 Tdi 81kw

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime12/4/2009, 21:33

Zdravim vas. Ja mam presne taky isty problem.Na mojom 81kw Golfe.Absolutne presne a mam dalsich 4 kamaratov.,ktory maju tiež Golfi a všetci to iste...
Tak co s tym teda treba spravit? ako sa da teda vybabrať s tym zotrvačnikom??dakujem
Návrat hore Goto down
Tyouko
Vodič
Vodič
Tyouko

Male
Registrácia : 12.01.2009
Počet príspevkov : 295
Auto : Golf IV TDI, ALH, Highline

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime13/4/2009, 11:24

myslis ked spomalujes (a brzdis) tak otacky padnu prilis nizko cca 650rpm... a potom zase sa to ustali ked zastavis? ja som niekde raz cital ze to je vada softu v tych 81kw vraj preto to tak sachuje... ale vies dnes sa docitas co len chces Very Happy nepomohlo by zvisenie volnobeznej davky paliva scratch Question
Návrat hore Goto down
xxxGolf
Vodič
Vodič
xxxGolf

Male
Registrácia : 25.06.2008
Počet príspevkov : 169
Auto : Dodge Caliber sxt Dual VVT 2.0 16V

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime20/4/2009, 19:46

cavte ja mam tiez to iste no zatial aj ja ignorujem sice mne to roby od 80km do 160km volant sa mi trase prevodovka a cele auto neviem mozno pneumat.idem si kupit nove menil som uz vonkajsi homokineticky klb to pomohlo vela.ale este stale trase volant,prevodovku a taha na jednu stranu troska.

PORADTE MY PROSIM
Návrat hore Goto down
xxxGolf
Vodič
Vodič
xxxGolf

Male

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime20/4/2009, 20:00

kazdemu sa trase cele auto boze to mame problem
nevadi spolocne to spravime a napiseme komu co pomohlo
Návrat hore Goto down
nikibad
Agent
Agent
nikibad

Male
Vek : 41
Registrácia : 22.01.2009
Počet príspevkov : 1520
Auto : Golf IV 1,6 16V 2003

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime20/4/2009, 20:18

ked taha do jednej strany tak geometriu a poriadne vyvazit kolesa
Návrat hore Goto down
xxxGolf
Vodič
Vodič
xxxGolf

Male

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime22/4/2009, 16:14

uz som spravil vsetko mam ok
ja vam radim pozrite si ...............PNEUMATIKI:::::::KUPILSOM NOVE ELEKTRONY A NOVE PNEU A VSETKO JE OK NIC SA MY NETRASE ANI TROSKU NIC JAK KEBY SOM CHODIL PO MASLEE

ALE DIKI
Návrat hore Goto down
rebel81
Začiatočník
Začiatočník
rebel81

Male
Vek : 36
Registrácia : 16.01.2009
Počet príspevkov : 27
Auto : Golf IV 1.9TDi, 81kW

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime4/6/2009, 11:21

no tak ja mam tu istu chybu...ale moj zotrvacnik je uz v takom stave ze na volnobeh sa trasie cely motor a tiez meni sa aj zvuk...ja planujem vymenit spojku ze jednohmotu z VR6, ze vraj je aj lepsia ak je auto nachipovane...Dajte aj vy nejaky nazor na tu spojku z VR6...
Návrat hore Goto down
lukas666
Autoškolák
Autoškolák
lukas666

Male
Registrácia : 30.06.2008
Počet príspevkov : 58
Auto : Golf IV, 1,9 Tdi, 66 Kw, 2001, motor ALH

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime23/7/2009, 18:18

toto iste mal brat na octavii 81 kw, vymenili sme zotrvačník za sachs a to hned aj lamelu, prítlačák, ložisko a prevodový olej.. tu jedmnohmou by som moc nedaval, zalezi aku, je tam velky krutiaci moment a pri jednohmote by ten krutiaci moment mohol davat o moc viac zabrat lamele a tým ju aj skor odpraviť.. robili sme to už viackrát, je to choroba a najma ked tomu motoru nakladate trosku viac na rozbehy.... robota na 10 hodin zhruba... ta vr6 ková by mala byt v pohode...

Naposledy upravil lukas666 dňa 23/7/2009, 22:11, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore Goto down
lukas666
Autoškolák
Autoškolák
lukas666

Male

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime23/7/2009, 18:21

a ešte nad tým zotrvakom z vrakacu by som ani neuvažoval, je to mačka vo vreci a ked uvidis ten rozobratý motor a tej roboty budes dobre rozmyslat ci ten použitý zotrvak vobec aspon tiež vydrži, či už nie je nacatý a nebudes to o rok robit znovu... ked sme ho dali dolu ta k na trecej ploche zotrvaku kde je lamela som položil ruku a mykal do straán uplne lahucko ako keby tam ani struny neboli... asi tak bol na sracky...
Návrat hore Goto down
djrjay
Začiatočník
Začiatočník
djrjay

Male
Vek : 45
Registrácia : 27.05.2009
Počet príspevkov : 18
Auto : VW GOLF IV TDI GTI

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime24/7/2009, 09:17

udajne by mal pasovat zotrvak z ATD motora
Návrat hore Goto down
rebel81
Začiatočník
Začiatočník
rebel81

Male
Vek : 36
Registrácia : 16.01.2009
Počet príspevkov : 27
Auto : Golf IV 1.9TDi, 81kW

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime25/7/2009, 08:44

ja uz akurat dawam novu spojku sachs original dvojhmotu...ale nesedia mi skkrutky co spojuju pritlacak s lamelov o zotrvacnik...na tej co som kupil by mali ist M7x 14 ale nemozem ich nikde zohnat...a tiez som pozeral ze oreginal spojka bola LUK, som si myslel ze tam je sachs?
Návrat hore Goto down
peter9587
Začiatočník
Začiatočník

Registrácia : 22.04.2010
Počet príspevkov : 12
Auto : VW Golf 1.9 TDi, 81 kW, r.v.:1998

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime22/4/2010, 21:45

cawte mam aj ja taky problem ze ked vyhodim rychlost a pribrzdujem tak sa zacne triast klepat motor ale teraz som to skusal s kamosom ktory ma zotrvacnik v cudu tak povedal ze to neni zotrvacnik no a ked sme skusali otvorrim okno pocuvam a ako keby nejaky remen presmikoval bo trocha tak jemnucka taky piskot noé mi michalovcania sme vynaliezavy
Návrat hore Goto down
s3ho
Vodič
Vodič
s3ho

Male
Vek : 34
Registrácia : 06.01.2010
Počet príspevkov : 196

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime22/4/2010, 22:21

baciluss napísal:
hanci napísal:
Co som pocul tak novy zotrvak stoji okolo 30 000,-sk. Ano vidis spravne 30 papierov Wink Radsej z vrakacu alebo odnekial. Cital si FAQ???
aha  http://www.aukro.cz/item999176702_octavia_golf_tdi_seat_vw_audi_setrvacnik_spojka.html     mozno sa vam to zide 
Návrat hore Goto down
lukas666
Autoškolák
Autoškolák
lukas666

Male

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime8/5/2010, 22:22

včera dalsia komplet výmena, rozsypaný zotrvák, cela sada LUK zotrvák, lamela, prítlačák, ložisko 466,- Eur, robota 6 hodín + cigaretka, originál davali povodne viacej LUK, so sachsom su problemy s tými skrutkami na pritlačak, z luku nepasuju. v tomto novom sete je to cele už zložené aj s novými skrutkami zotrvacníka, teraz tichučko a super jazda... s výmenou nie je problem.. dobrá pneumatická pištol a nie je problem. .
Návrat hore Goto down
Tomi974
Začiatočník
Začiatočník

Male
Registrácia : 07.11.2010
Počet príspevkov : 8
Auto : VW G IV 99, 81 kw TDI

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime18/2/2012, 13:01

Caute...ja mam podobny problem ako opisujete vyzsie, len o trosku zavaznejsi...toto mi robilo pred casoma j mne...uz som to chcel riesit, lenze som musel odist zo slovenska a po troch dnoch som sa ratil a nastartujem auto a motor ide ako na tri valce ma tendenciu vyskocit z auta a z vyfuku prska asi nafta nie vela ale prska...moze toto sposobovat aj rosypany zotrvacnik??....ide od 1.9 tdi AHF 81 kw
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani   Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Trasenie pri vyhodeni rychlosti a spomalovani
Návrat hore 
Strana 1 z 2Choď na stránku : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» trasenie volantu
» radenie rychlosti...
» trasenie auta
» Pomoc pri radeni rychlosti

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF IV 1997-2003 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Motor-
Prejdi na: