| Co toto napajalo??? | |
|
|
Autor | Správa |
---|
ozi Vodič
Vek : 41 Registrácia : 29.08.2008 Počet príspevkov : 174 Auto : VW Golf III 1.8 97 ADZ Bydlisko : Detva
| |
| |
Sharkygolf Pilot
Vek : 39 Registrácia : 27.06.2007 Počet príspevkov : 887 Auto : VW GOLF 3 1.8i 66 kW ADZ r.97 Bydlisko : Lúky PU
| Predmet: Re: Co toto napajalo??? 7/5/2009, 21:46 | |
| ak to dobre spoznavam,tak podla koncovky pripojka na riadiacu jednotku ABS u Venta to je na tomto mieste. | |
|
| |
OverGo Pretekár
Vek : 37 Registrácia : 27.05.2008 Počet príspevkov : 362 Auto : Ex - VW GOLF III 1.8 66kw (ABS) r.v. 93 Passat B5 1,8T 110kw (AEB) Bydlisko : okres TV
| Predmet: Re: Co toto napajalo??? 7/5/2009, 21:49 | |
| aj golfy to maju pod zadnym sedadlom ale nie som si isty ze to je iba na ABS ale asi to buďu aj pre motor lebo ja ziadnu RJ ani pri motore a ani na inom mieste nemam okrem zadneho sedadla (aspon ja som ju nenasiel ak sa mylim opravte ma)
Naposledy upravil OverGo dňa 7/5/2009, 21:52, celkom upravené 2 krát. | |
|
| |
ozi Vodič
Vek : 41 Registrácia : 29.08.2008 Počet príspevkov : 174 Auto : VW Golf III 1.8 97 ADZ Bydlisko : Detva
| Predmet: Re: Co toto napajalo??? 7/5/2009, 21:51 | |
| to som akoze mal dve riadiace? alebo tam bolo nieco co riadilo automat, kedze v aute bol origo z vyrobi teraz je manual ale tak som ho uz kupil tak neviem.. | |
|
| |
Sharkygolf Pilot
Vek : 39 Registrácia : 27.06.2007 Počet príspevkov : 887 Auto : VW GOLF 3 1.8i 66 kW ADZ r.97 Bydlisko : Lúky PU
| Predmet: Re: Co toto napajalo??? 7/5/2009, 21:52 | |
| u golfa som sa s tymto ešte nestretol,tie to mavaju vpredu pri hlavnom brzdovom valci.heh na tuto temu som sa už skoro aj pohadal s runcajzom,on ma vento overgo,ta koncovka vyzera byt identicka aj pre RJ motora,ale o tom tiež neviem,žeby bola tam umiestnovana.O jedinom mieste čo viem tak to je pod stieračmi. ozi,s automatom to asi nebude mat suvis,skor predpriprava ABS,alebo teda tej RJ motora,ale to netušim. | |
|
| |
ozi Vodič
| Predmet: Re: Co toto napajalo??? 7/5/2009, 22:05 | |
| ..ABS to ma tak to asi nebude, ale ak nezabudnem tak zajtra pozriem kam to vedie.. | |
|
| |
tufi Vodič
Registrácia : 07.08.2007 Počet príspevkov : 151 Auto : VW Golf 3 Bydlisko : Bratislava
| Predmet: Co toto napajalo??? 7/5/2009, 23:30 | |
| je to kabel k RJ ABS, niektore su pod zadnym sedadlom a niektore pri brzdovom posilovaci. Ked ju tam nemas tak ABS nebude fungovat a ak sati aj napriek tomu rozsvecuje kontrolka ABS bude pravdepodobne napojena na inu kontrolku.RJ motora je v "kastliku" tam kde je motorcek prednych stieracov | |
|
| |
Runcajz Pilot
Vek : 45 Registrácia : 04.02.2008 Počet príspevkov : 964 Auto : VW Vento 1,8 ABS Bydlisko : Malacky
| Predmet: Re: Co toto napajalo??? 8/5/2009, 07:53 | |
| no takže to zhrnieme. Je to koncovka na ABS. Do nej sa zbiehajú všetky káble zo snímačov kolies + nejaké to napájanie. Ak tam chýba protikus (RJ) tak ti rozhodne abs nefunguje. Inak ako si prišiel na to že to má ABS? No a čo ja viem, tak tieto typy RJ na ABS (pod zadným sedadlom) sa dávali do určitého roku a potom do predu ako spomínal sharky. S ničím iným to nemá čo robiť. Žiadne iné ovládanie. Ak do tej koncovky idú káble čo idú, tak sú snímače z kolies tam napojené a nie do RJ v predu (takže otestuj funkčnosť ABS) ak zistíš že nefunguje, zháňaj RJ aby ti fungovala... Inak pre ozrejmenie a ujasnenie typu ABS by si mohol pripojiť foto hlavného brzdového válca, aj tam sú rozdiely a viditelné. to Sharky: no pohádať, trochu sme si len pomenili názory a hlavne skúsenosti ak sa pamätám. | |
|
| |
Runcajz Pilot
Vek : 45 Registrácia : 04.02.2008 Počet príspevkov : 964 Auto : VW Vento 1,8 ABS Bydlisko : Malacky
| Predmet: Re: Co toto napajalo??? 8/5/2009, 07:55 | |
| - tufi napísal:
- je to kabel k RJ ABS, niektore su pod zadnym sedadlom a niektore pri brzdovom posilovaci. Ked ju tam nemas tak ABS nebude fungovat a ak sati aj napriek tomu rozsvecuje kontrolka ABS bude pravdepodobne napojena na inu kontrolku.RJ motora je v "kastliku" tam kde je motorcek prednych stieracov
tak ale rj v kastlíku robí krátku diagnostiku na začiatku. Keď nedostane impulz od RJ na ABS tak musí svietiť. Teda nemusí, pokial tam nieje alebo je odpálená ako som mal ja... | |
|
| |
OverGo Pretekár
Vek : 37 Registrácia : 27.05.2008 Počet príspevkov : 362 Auto : Ex - VW GOLF III 1.8 66kw (ABS) r.v. 93 Passat B5 1,8T 110kw (AEB) Bydlisko : okres TV
| |
| |
Sharkygolf Pilot
| Predmet: Re: Co toto napajalo??? 8/5/2009, 19:48 | |
| runcajz,ja som to nemyslel v zlom inak ozi,netvrdim 100%-ne,ale ked som kukal ten tvoj motor,tak sa mi zda že ABS som nevidel pri hlavnom brzdovom valci. | |
|
| |
ozi Vodič
| Predmet: Re: Co toto napajalo??? 8/5/2009, 20:39 | |
| dnes som kukol trosku tu koncovku a kable s nej idu nikde k poistkovej alebo tam niekam..
runczajz, ohladom toho ABS: je tam! hned ked som kupoval auto tak som ho skusal hlavne brzdy a pedal ma skopal fajne takze aj fuguje.. ked som menil zadne pakne a kontroloval platnicky tak som ho aj videl.
cez vikend hodim foto brzdoveho valca | |
|
| |
Runcajz Pilot
| Predmet: Re: Co toto napajalo??? 8/5/2009, 20:54 | |
| pozri, ja sa nehádam. Možno to niekto prekopal na novšiu verziu, tj RJ pre ABS pri hl brzdovom valci. Ak ti všetky káble od snímačov otáčiek kolies idú do predu a nie to toho konektora čo máš na foto, tak je to ok. Máš to tam proste navyše. Ale ako som písal, možno by bodlo odfotiť ten brzdový válec a to by nám povedalo čo máš presne za typ ABS... tot vsjo. inak k tomu kopaniu, môj nekope, len trrrrrkoce že trk trk trk trk trk trk.... ale to iba na šmyklavom povrchu, alebo pri šmyku... Inak sa mi to vôbec nepúšťa a brzdí, ako by to tam ani nebolo... inak je mi to divné, na čo by to tam bolo vyvedené a hlavne to napájanie od predu. Ak máš ABS, jedine s RJ v predu pri brzdovom valci a to potom máš napojené odtial čo by si mal mať ten šteker v zadu. kto by robil dvojité napájanie? No som zvedaví na tie fota... Inak ak tam máš ten šteker, určite budú aj snímače na kolesách a všetko príslušenstvo (teda ak to niekto nepredal)... ps: otázočka, ako ti svieti kontrolka pre ABS? | |
|
| |
ozi Vodič
| Predmet: Re: Co toto napajalo??? 8/5/2009, 21:19 | |
| ani ja sa nehadam len viem na 100% ze ABS tam je a aj na 100% funguje aj snimace som videl aj ten drazkovany vencek som cistil co je na bubne.. kontrolka svieti spolu aj s airbegom asi 2-3 sec ako zapnem klucik potom hned zhasne, ani neblika ani nic ine.. | |
|
| |
Runcajz Pilot
| Predmet: Re: Co toto napajalo??? 8/5/2009, 21:28 | |
| tak by to malo byť OK. | |
|
| |
tufi Vodič
Registrácia : 07.08.2007 Počet príspevkov : 151 Auto : VW Golf 3 Bydlisko : Bratislava
| Predmet: Re: Co toto napajalo??? 8/5/2009, 21:30 | |
| - Runcajz napísal:
- tufi napísal:
- je to kabel k RJ ABS, niektore su pod zadnym sedadlom a niektore pri brzdovom posilovaci. Ked ju tam nemas tak ABS nebude fungovat a ak sati aj napriek tomu rozsvecuje kontrolka ABS bude pravdepodobne napojena na inu kontrolku.RJ motora je v "kastliku" tam kde je motorcek prednych stieracov
tak ale rj v kastlíku robí krátku diagnostiku na začiatku. Keď nedostane impulz od RJ na ABS tak musí svietiť. Teda nemusí, pokial tam nieje alebo je odpálená ako som mal ja... to o RJ motora bolo na margo "ale asi to buďu aj pre motor lebo ja ziadnu RJ ani pri motore a ani na inom mieste nemam" | |
|
| |
tufi Vodič
| Predmet: Re: Co toto napajalo??? 8/5/2009, 21:32 | |
| - ozi napísal:
- ani ja sa nehadam len viem na 100% ze ABS tam je a aj na 100% funguje aj snimace som videl aj ten drazkovany vencek som cistil co je na bubne..
kontrolka svieti spolu aj s airbegom asi 2-3 sec ako zapnem klucik potom hned zhasne, ani neblika ani nic ine.. A zhasne naraz s kontrolkou airbagu? | |
|
| |
ozi Vodič
| Predmet: Re: Co toto napajalo??? 8/5/2009, 21:43 | |
| - tufi napísal:
- ozi napísal:
- ani ja sa nehadam len viem na 100% ze ABS tam je a aj na 100% funguje aj snimace som videl aj ten drazkovany vencek som cistil co je na bubne..
kontrolka svieti spolu aj s airbegom asi 2-3 sec ako zapnem klucik potom hned zhasne, ani neblika ani nic ine.. A zhasne naraz s kontrolkou airbagu? nie ABS zhasne skor cca 2-3 sec a airbag az potom cca 5-6 sec | |
|
| |
Runcajz Pilot
| |
| |
ozi Vodič
| Predmet: Re: Co toto napajalo??? 8/5/2009, 21:49 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Co toto napajalo??? | |
| |
|
| |
| Co toto napajalo??? | |
|