| aby aj variant sedel ako pribitý | |
|
|
Autor | Správa |
---|
sykye Agent
Vek : 36 Registrácia : 27.04.2009 Počet príspevkov : 1442 Auto : VW golf III variant 2.0 8V AGG 88kw(119ps) Bydlisko : Poltár
| Predmet: aby aj variant sedel ako pribitý 28/4/2009, 09:30 | |
| zdravicko. mam golf 3 variant 2.0 85kw a treba nieco urobit s jeho neslavnou povahou v zakrutach. konkretne zadok kotry sa tvari ako na offroade by bolo trosku prilepit na asfalt. preto prosim poradte ake moznosti uprav je vhode spravit. rozmyslal som ze zostrihnem pruziny a kupim sportove tlmice k tomu a disky dat na prelis. moze byt? | |
|
| |
Runcajz Pilot
Vek : 45 Registrácia : 04.02.2008 Počet príspevkov : 964 Auto : VW Vento 1,8 ABS Bydlisko : Malacky
| Predmet: Re: aby aj variant sedel ako pribitý 28/4/2009, 10:02 | |
| No ja na tvojom mieste by som dal origo športové pružiny aj tlmiče komplet. Základná otázka je financie. Ak je ich dosť, tak neváhaj. Rezať pružiny význam nemá. A namiesto prelisovanie diskov by som radšej zohnal poriadne elektrony a dal rozširovacie podložky pod náboje. Ja som tak robil a pomohlo. Inak k stabilite a dobrým jazdným vlastnostiam prispievajú aj hlavne silenbloky a tie všetky gumy čo to tam držia po kope. Takže pomenil by som aj to. A nie len v zadu! | |
|
| |
seven72 Pilot
Vek : 41 Registrácia : 04.09.2007 Počet príspevkov : 793 Auto : VW G 3 1,8 (ABS) Bydlisko : Bratislava
| |
| |
sykye Agent
Vek : 36 Registrácia : 27.04.2009 Počet príspevkov : 1442 Auto : VW golf III variant 2.0 8V AGG 88kw(119ps) Bydlisko : Poltár
| Predmet: Re: aby aj variant sedel ako pribitý 28/4/2009, 10:19 | |
| no prelis by som mal za par dorbnych preto som nad tym rozmyslal a zvarac je naozaj kvalitny... a elektrony nesedia velmi mojmu vkusu teda tie cenovo dostupne... a ozaj preco nerezat pruziny? silentbloky a vsetko okolo ako ty vravis je uplne nove tam je maloco stare. to auto je v spickovej kondicii len v zakrutach citit zadok ale ak mate varianta viete o com hovorim | |
|
| |
Runcajz Pilot
Vek : 45 Registrácia : 04.02.2008 Počet príspevkov : 964 Auto : VW Vento 1,8 ABS Bydlisko : Malacky
| Predmet: Re: aby aj variant sedel ako pribitý 28/4/2009, 10:48 | |
| mám vento a viem o čom píšeš. Aj ja mám zadok ťachší v zátačkách to cítiť. No ak máš možnosť prelisovať kvalitne ako to treba, tak ani by som neuvažoval. Niektoré plecháče sú ďaleko krajšie ako elektrony, je to pravda, ale Pekné BBS s vymenitelnými limcami dnes už zoženieš za pár korún. K pružinám. Skrátením pružín nedosiahneš žiadneho efektu. Len dáš auto dolu, len nebudeš mať tvrdší ale bude mäký a nízko. Nehovoriac o tom, že dorazy budeš riešiť každú chvílu. Treba aby si to mal hlavne tvrdšie a aby sa ti to nekolísalo. Takže potrebuješ viac závitov, ale nižšie ako sú origo. Veď keď si to zoberieš ani šport pružiny nemajú menej závitov ako origo. | |
|
| |
sykye Agent
| Predmet: Re: aby aj variant sedel ako pribitý 28/4/2009, 11:57 | |
| jasne mas pravdu )) oki cize prelisovat viem dat jednemu typkovi co uz sa tych diskov nalisoval a naozaj kvalitna robota. cize disky su vyriesene... takze nove pruziny aj tlmice? nevies nahodou co by stali nove tlmice aj pruziny teda sportove aby som auto dal trosku nizsie.. dufam ze to pomoze tomu zadku... a zadok mam lahsi nie tazsi inak bol som na diagnostike tlmicov tak vsetky mali 97 percent len zadny lavy mal 93 (sekol som do jamy zadnym kolesom). | |
|
| |
Runcajz Pilot
| Predmet: Re: aby aj variant sedel ako pribitý 28/4/2009, 12:17 | |
| no, tlmiče ako píšeš máš OK, asi by som ich moc neriešil. Skúsil by som len znížiť a pritvrdiť a to pružinami. (najlacnejšia variacia) Ak to chceš mať ozaj jak pribité, treba poriadny podvozok (komplet) a to je už trochu vyššia investícia. Ale niekedy, je lepšie dať trochu viac a potom máš z toho len a len radosť. Príklad KW sa dajú aj samostatne repasovať (vymieňať diely po jednom)a čo som počul, tak je len a len chvála na ne. Dokonca ich tu aj jeden týpek má namontované na variante. Ale to je vec, kedy to chceš už brať športovo(závodne). K tomu zadku, ako si dospel k tomu že ho máš lahší? Teda oproti golfu. Lebo vento je zhruba o 100kg viac a čo som videl podvozok varianta, tak je iný ako má golf, pevnejšia náprava a aj tlmiče a pružiny sú tam silnejšie. (teda je to hlavne kôli vyšiemu zaťaženiu), ale aj tak, GIII variant je celkovo ťahší ako GIII. | |
|
| |
sykye Agent
| Predmet: Re: aby aj variant sedel ako pribitý 28/4/2009, 12:23 | |
| jaaaj takto si to myslel. ja som myslel pomer predok a zadok ze zadok je odost lahsi preto lieta po ceste v zakrutach... pozri.. ja nechcem na aute robit ziadne zavody len by ma potesilo keby som si pri normalnej rychlosti v trosku ostrejsej zakrute mohol povedat ze konecne uz ten zadok sedi na mieste.... (pneumatiky su tiez ako nove cize to nimi nieje su to pirelky ale cislo neviem) ja hladam cim najlacnejsie a ucinne riesenie... vies len nechcem aby ten golfik vyzeral ako jeep a aby sedel aspon o nieco lepsie ako seriovo. a ked si pri tlmicohc kedze su v takom dobrom stave da sa tam nieco nstavovat? nejak ze tuhost alebo nieco take.. | |
|
| |
Lucko Agent
Vek : 40 Registrácia : 31.03.2008 Počet príspevkov : 1822 Auto : VW Passat B5 1.9 TDI AFN Bydlisko : Trnava
| Predmet: Re: aby aj variant sedel ako pribitý 28/4/2009, 12:30 | |
| - sykye napísal:
- jaaaj takto si to myslel. ja som myslel pomer predok a zadok ze zadok je odost lahsi preto lieta po ceste v zakrutach... pozri.. ja nechcem na aute robit ziadne zavody len by ma potesilo keby som si pri normalnej rychlosti v trosku ostrejsej zakrute mohol povedat ze konecne uz ten zadok sedi na mieste.... (pneumatiky su tiez ako nove cize to nimi nieje su to pirelky ale cislo neviem) ja hladam cim najlacnejsie a ucinne riesenie... vies len nechcem aby ten golfik vyzeral ako jeep a aby sedel aspon o nieco lepsie ako seriovo. a ked si pri tlmicohc kedze su v takom dobrom stave da sa tam nieco nstavovat? nejak ze tuhost alebo nieco take..
skus dat do kufra par mechov cementu..alebo v tescu kup 40kg muky to je asi najlacnejsie riesenie | |
|
| |
sykye Agent
| Predmet: Re: aby aj variant sedel ako pribitý 28/4/2009, 12:38 | |
| aj to ma bude stat viac ako ked ukradnem tvoje | |
|
| |
Sven Pretekár
Vek : 31 Registrácia : 04.04.2008 Počet príspevkov : 461 Bydlisko : Burgerking
| Predmet: Re: aby aj variant sedel ako pribitý 28/4/2009, 12:49 | |
| - Lucko napísal:
- skus dat do kufra par mechov cementu..alebo v tescu kup 40kg muky to je asi najlacnejsie riesenie
podla mna by mal zrezat tie pruziny, hned to bude o niecom inom, pocul som ze v kombinacii so seriovymi tlmicmi to funguje najlepsie... | |
|
| |
Runcajz Pilot
| Predmet: Re: aby aj variant sedel ako pribitý 28/4/2009, 12:52 | |
| - sykye napísal:
- jaaaj takto si to myslel. ja som myslel pomer predok a zadok ze zadok je odost lahsi preto lieta po ceste v zakrutach... pozri.. ja nechcem na aute robit ziadne zavody len by ma potesilo keby som si pri normalnej rychlosti v trosku ostrejsej zakrute mohol povedat ze konecne uz ten zadok sedi na mieste.... (pneumatiky su tiez ako nove cize to nimi nieje su to pirelky ale cislo neviem) ja hladam cim najlacnejsie a ucinne riesenie... vies len nechcem aby ten golfik vyzeral ako jeep a aby sedel aspon o nieco lepsie ako seriovo. a ked si pri tlmicohc kedze su v takom dobrom stave da sa tam nieco nstavovat? nejak ze tuhost alebo nieco take..
Nastavovať na origo tlmičoch? To ťažko. Ani na tých priemerných športových čo tu väčšina chalanov má nenastavíš tuhosť, Max výšku. Ak to chceš mať dolu a tvrdšie (tým pádom o trochu lepšie vlastnosti na asfaltovej ceste) vymeň pružiny a máš to o trochu lepšie a spokojnosť. Inak na zadok ti nesedí v zátačke práve kôli váhe. Je ťažký a v kritických situáciah nepodrží ale uletí. Stalo sa mi. Na Golfe to nehrozí... Potom keď tak nezávislé zavesenie kolies by pomohlo o dosť... | |
|
| |
SPIKEBOY Profík
Registrácia : 01.10.2008 Počet príspevkov : 1064 Auto : PASSAT 3C Bydlisko : Nové Zámky
| |
| |
sykye Agent
| Predmet: Re: aby aj variant sedel ako pribitý 28/4/2009, 13:15 | |
| nezavisle zavesnie kolies je... sak to nieje ako eskort... takze len sportove pruziny dat? tym padom bude nizsie a asi aj tvrdsi o to by sa tie tlmice mali postarat ale budu riadne trpiet nie? cize staci kupit pruziny vymenit na na vsetkych styroch a malo by to byt? | |
|
| |
nikibad Agent
Vek : 41 Registrácia : 22.01.2009 Počet príspevkov : 1520 Auto : Golf IV 1,6 16V 2003 Bydlisko : Namestovo
| Predmet: Re: aby aj variant sedel ako pribitý 28/4/2009, 19:11 | |
| vymen pruziny a do 4 cm nizsie ti seriove tlmice v pohode zvladnu........Ale aj ked ti plava zadok tak tie tlmice nemusia byt ok.Mal som skusenost na sice na favorite kedysi na teste ukazalo good ale mne to nedalo ked som dal nove tak ten rozdiel bol neporovnatelny,to sa jazdilo .Najlepsi test je ked s spravis sam zahusas autom | |
|
| |
seven72 Pilot
Vek : 41 Registrácia : 04.09.2007 Počet príspevkov : 793 Auto : VW G 3 1,8 (ABS) Bydlisko : Bratislava
| Predmet: Re: aby aj variant sedel ako pribitý 28/4/2009, 21:29 | |
| vsak mas variant co stym chces lietat,, to tak kocar do kufra velky nakup a taaaaak | |
|
| |
sykye Agent
| Predmet: Re: aby aj variant sedel ako pribitý 28/4/2009, 21:42 | |
| ale sak ludia ja na tom nelietam jak blazon len so seriovymi tlmicmi som vyzsie ako traktor len chcem aby to pri 90tke v tej zakrute sedelo ako ma | |
|
| |
Runcajz Pilot
| |
| |
sykye Agent
| Predmet: Re: aby aj variant sedel ako pribitý 29/4/2009, 09:01 | |
| jj innak som rozmyslal jak to tam hodim lebo som to nechtiac dal do motorov ale uz je to ok | |
|
| |
MartinValent Začiatočník
Vek : 36 Registrácia : 08.10.2013 Počet príspevkov : 5 Auto : Golf III 1.4 44kw
| Predmet: Re: aby aj variant sedel ako pribitý 8/10/2013, 01:13 | |
| Ja som akurat dnes v noci letel ako o zivot v nejakej 115km cez take nadherne lesiky. A ladil som radio, ked tu ostra zakruta, no mal som co robit aby som to zvladol. Myslim ze by mi ani tie sportove tlmice a pruziny nepomohli | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: aby aj variant sedel ako pribitý | |
| |
|
| |
| aby aj variant sedel ako pribitý | |
|