| Nádrka s aktívnym uhlím - je potrebná? | |
|
|
Autor | Správa |
---|
MINO Pretekár
Vek : 37 Registrácia : 02.01.2009 Počet príspevkov : 599 Auto : GOLF 3 AEX Bydlisko : Somewhere Near The Ukraine
| Predmet: Nádrka s aktívnym uhlím - je potrebná? 27/4/2009, 16:24 | |
| chalani...chcem sa spytat..ked som teraz tukol toho svojho golfa...tak sa mi roz.sypal ten uhlikovy filter...alebo ako sa to vola - nadrzka s aktívnym uhlim...co je v prednej casti od spolujazdca pri klaksonoch....a teda chcem sa spytat ci je to strasne potrebene pre chod auta......prosto ci si to mam pozhanat...alebo da sa to nejako vyhodit??? tak aaby auto islo ako ma a nic sa nepo..toto
prosto mi ostala len ta plastova tuba..len ten obal.... | |
|
| |
ozi Vodič
Vek : 41 Registrácia : 29.08.2008 Počet príspevkov : 174 Auto : VW Golf III 1.8 97 ADZ Bydlisko : Detva
| Predmet: Re: Nádrka s aktívnym uhlím - je potrebná? 27/4/2009, 21:17 | |
| nejaky vyznam to urcite ma kedze je to zahrnute v palivovej sustave..
precitaj si toto:
https://2img.net/r/ihimizer/img524/64/aktivneuhlie.jpg | |
|
| |
ivco85 VW Junior
Vek : 39 Registrácia : 27.09.2007 Počet príspevkov : 2314 Auto : VW Golf IV 1,6 16V BCB Bydlisko : okr. Galanta
| Predmet: Re: Nádrka s aktívnym uhlím - je potrebná? 27/4/2009, 21:27 | |
| no ono to aktivne uhlie je tam nato ze sluzi ako aktivny filter..teda uhlik svojou chemickou povahou na seba viaze tie splodiny nedokonaleho spalovania,teda oxidy a dioxidy siry a dusika najma..kedze na nadrzku s aktivnym uhlim je napojene odvetravanie motora... takze ak tam uhlik nebude mat a zistia to priatelia s greenpeace mas po pecku.. a najma je to vyriesene tak aby to prudilo len jednym smerom..nato je tam aj ten elektromagneticky ventil,resp. rele..aby to tadial nenasavalo falosny vzduch alebo iba vypustalo a filtrovalo nezelane splodiny.. | |
|
| |
MINO Pretekár
Vek : 37 Registrácia : 02.01.2009 Počet príspevkov : 599 Auto : GOLF 3 AEX Bydlisko : Somewhere Near The Ukraine
| Predmet: Re: Nádrka s aktívnym uhlím - je potrebná? 29/4/2009, 16:55 | |
| nooo hej aj ja mam "mudru knihu"...ja som skor myslel ci to skusal niekto vybrat a fungovat bez toho....
kamos mi hovoril ze to na feliciach veselo vyberali.... | |
|
| |
yurik Pretekár
Registrácia : 06.04.2008 Počet príspevkov : 588 Auto : VeeDub in da house
| Predmet: Re: Nádrka s aktívnym uhlím - je potrebná? 29/4/2009, 18:52 | |
| mozes to vybrat, ale bude ti vznikat pretlak v palivovej nadrzi, musis ju aspon raz denne otvorit a uvolnit tlak | |
|
| |
MINO Pretekár
| Predmet: Re: Nádrka s aktívnym uhlím - je potrebná? 29/4/2009, 19:10 | |
| ale ved palivova nadrz nema vlastny odvzdunovak??? | |
|
| |
yurik Pretekár
Registrácia : 06.04.2008 Počet príspevkov : 588 Auto : VeeDub in da house
| Predmet: Re: Nádrka s aktívnym uhlím - je potrebná? 29/4/2009, 19:15 | |
| ten odvzdusnovak, co je v hrdle palivovej nadrze nie je vobec automaticky, keby bol, tak by si ho nemusel stlacat pistolou, aby si vypustil vzduch z nadrze, nie? | |
|
| |
MINO Pretekár
| Predmet: Re: Nádrka s aktívnym uhlím - je potrebná? 29/4/2009, 19:31 | |
| ved to....tak to radsej pozhanam.....da sa dat pouzity??? alebo lepsie kupit novy???
priblizna cena??? | |
|
| |
drak Začiatočník
Vek : 53 Registrácia : 11.02.2009 Počet príspevkov : 2 Auto : fobia kombi Bydlisko : puchov
| Predmet: Re: Nádrka s aktívnym uhlím - je potrebná? 26/5/2009, 22:08 | |
| kolega jazdi uz rok s napriamo spojenymi hadickami bez uhlikoveho filtra a zatial no problemo. Uvidime co na to emisna, ale podla mna to prejde. uz sme dali stavku. | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Nádrka s aktívnym uhlím - je potrebná? | |
| |
|
| |
| Nádrka s aktívnym uhlím - je potrebná? | |
|