| obcasne cvakanie motora | |
|
|
Autor | Správa |
---|
VWPeter98 Začiatočník
Vek : 37 Registrácia : 02.02.2009 Počet príspevkov : 29 Auto : Golf IV 1.6SR , AKL Bydlisko : Zilina
| Predmet: obcasne cvakanie motora 11/2/2009, 17:43 | |
| Nikde som to tu nenasiel tak pisem novu temu.Mam taky problem niekedy pri nastartovani za studena alebo pri stati ked ide motor na volnobeh a je zohriaty pocujem take silne cvakanie nieco ako ked cvaka ten magnetycky ventil nadrzky s aktivnim uhlim len odost silnejsie ale ked pridam tak sa to rozcvaka rychlejsie a odrazu prestane a na volnobehu zase cvaka alebo prestane uplne a ide to od rozvodov alebo ventilov neviem to presne.Rozvody su po vymene nove maju asi 5000 km a zacalo to robit az teraz tak neviem co to je.Dik za odpovede | |
|
| |
peetr4 Začiatočník
Registrácia : 01.02.2009 Počet príspevkov : 7 Auto : VW Golf 1,6 AKL 74kw r.v.1999 Bydlisko : Trebisov okolie.
| Predmet: Re: obcasne cvakanie motora 13/2/2009, 18:17 | |
| skus to hodit na VAG co ti povie. | |
|
| |
baciluss VW Junior
Vek : 44 Registrácia : 05.09.2007 Počet príspevkov : 2241 Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii) Bydlisko : VWalacky
| |
| |
VWPeter98 Začiatočník
Vek : 37 Registrácia : 02.02.2009 Počet príspevkov : 29 Auto : Golf IV 1.6SR , AKL Bydlisko : Zilina
| Predmet: baciluss 13/2/2009, 18:32 | |
| ja turbo nemam.ano ten el mag venvyl cvaka ale to je take jemne cvakanie.Henten zvuk to je uplna haluz ja len ze ci to nemoze byt zdvyhatko ventilov alebo napinacia kladka to je take silne cvakanie mag ventil skoro ani nepocut ked cvaka a je zavreta kapota ale ked sa rozcvaka hento no hnus netusim co to je vag cisty | |
|
| |
baciluss VW Junior
Vek : 44 Registrácia : 05.09.2007 Počet príspevkov : 2241 Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii) Bydlisko : VWalacky
| Predmet: Re: obcasne cvakanie motora 13/2/2009, 18:41 | |
| - VWPeter98 napísal:
- ja turbo nemam.ano ten el mag venvyl cvaka ale to je take jemne
cvakanie.Henten zvuk to je uplna haluz ja len ze ci to nemoze byt zdvyhatko ventilov alebo napinacia kladka to je take silne cvakanie mag ventil skoro ani nepocut ked cvaka a je zavreta kapota ale ked sa rozcvaka hento no hnus netusim co to je vag cisty Tak sa ospravedlnujem...som si nevsimol Takze najlepsie by bolo postavit sa zoci voci motoru a najst odkial to ide. Je tam este ventil EGR ale ten by nemal cvakat...aspon nie nahlas...Neviem ako je to na 1.6 ale ja mam na TDI tlmic drazkovaneho remena a ten mi klepe az mi je na vracanie. | |
|
| |
VWPeter98 Začiatočník
| Predmet: baciluss 13/2/2009, 18:49 | |
| na drazkovom nemam tlmic iba napinak a vzdy ako naschval to roby ked niesom doma a na motore su vsetky plasty ale na 90% by som povedal ze to ide od rozvodou bud drazkovy alebo ozubeny to neviem presne ale typujem drazkovy ked este beha auto v pohodicke | |
|
| |
peetr4 Začiatočník
Registrácia : 01.02.2009 Počet príspevkov : 7 Auto : VW Golf 1,6 AKL 74kw r.v.1999 Bydlisko : Trebisov okolie.
| Predmet: Re: obcasne cvakanie motora 13/2/2009, 19:07 | |
| VAG je diagnostika,ale dobre nechaj to tak.Uvadzas,ze ti menili rozvody menili ti aj napinaciu kladku na drazkovany remen (alternator atd.)?Mne osobne pri vymene rozvodov menili aj napinak. | |
|
| |
baciluss VW Junior
| Predmet: Re: obcasne cvakanie motora 13/2/2009, 19:14 | |
| - peetr4 napísal:
- VAG je diagnostika,ale dobre nechaj to tak.Uvadzas,ze ti menili rozvody menili ti aj napinaciu kladku na drazkovany remen (alternator atd.)?Mne osobne pri vymene rozvodov menili aj napinak.
Ale VAG ti nezisti zas vsetko urcite nie zavadu nejakej kladky a podobne. | |
|
| |
ivco85 VW Junior
Vek : 39 Registrácia : 27.09.2007 Počet príspevkov : 2314 Auto : VW Golf IV 1,6 16V BCB Bydlisko : okr. Galanta
| Predmet: Re: obcasne cvakanie motora 13/2/2009, 19:16 | |
| presne ako pise baciluss ...tuto ti je VAG na 2 veci treba pocuvat odkial to ide...popripade zhodit drazkovy remen.....vtedy mozes vylucit veci ako altik,servo, klima, atd... ak to bude robit aj so zhodenym drazkovym remenom..ide to od rozvodov.... a auto moze ist motoricky super...a moze hucat niektora kladka....to sa nevylucuje.. | |
|
| |
VWPeter98 Začiatočník
| Predmet: Re: obcasne cvakanie motora 14/2/2009, 12:24 | |
| to je fakt Vag je na elektroniku nie mechaniku.Som to aj chcel riadne odsledovat odkial to ide ale chrapun jeden zatial necvakal.Skusim to odsledovat a napisem hadam viac.a zhodit ten drazkovy remen je dobry napad diky zatial ked zas bude cvakat tak vyskusam | |
|
| |
Robino Autoškolák
Vek : 48 Registrácia : 13.06.2008 Počet príspevkov : 111 Auto : Golf IV 1,4 16V 2002
| Predmet: Re: obcasne cvakanie motora 15/2/2009, 19:06 | |
| Ahoj. mam sice 1,4 16V a tak isto mi to cvaka. Pocujem to tiež z nadržky aktívneho uhlia. Niekedy je to dost hlasne. Možno by pomohlo vymenit palivový fílter. Neviem. Ale niekde som sa dočital že cvakanie je normálne | |
|
| |
ivco85 VW Junior
Vek : 39 Registrácia : 27.09.2007 Počet príspevkov : 2314 Auto : VW Golf IV 1,6 16V BCB Bydlisko : okr. Galanta
| Predmet: Re: obcasne cvakanie motora 15/2/2009, 21:40 | |
| Cvakanie od nadrzky s aktivnym uhlim je normalne a ked cvaka tak je dobre,pretoze vtedy vies ze funguje EM ventil v nej:)... co sa tyka toho palivoveho filtra..nevidim suvislost medzi nim a cvakanim... Skorej by som sa zameral na kladky, loziska alternatora,atd. | |
|
| |
VWPeter98 Začiatočník
| Predmet: Re: obcasne cvakanie motora 15/2/2009, 23:38 | |
| Tak tak ja neriesim ten mag ventil to je jasne ze cvaka...Len som chcel vediet ci niekto nemal taky problem Lebo ja to neviem naist | |
|
| |
VWPeter98 Začiatočník
| Predmet: Re: obcasne cvakanie motora 19/2/2009, 19:12 | |
| tak uz som asi na nieco prisiel.rozvody to niesu ale zda sa mi ze to ide od ventylov.Lebo ked som otvoril stupel od oleja tak som to pocul lebsie asi budem musiet zhodit veko a kuknut tam ale myslim si ze to bude niake zdvihatko.??A robieva to hlavne ked je riadne zohriaty motor inac nie tak po 70km. | |
|
| |
Marshall_G_IV Profík
Vek : 36 Registrácia : 23.04.2008 Počet príspevkov : 1102 Auto : Passat B5.5 1.8T 110kW Bydlisko : LEVICE
| Predmet: Re: obcasne cvakanie motora 19/2/2009, 22:32 | |
| - ivco85 napísal:
- Cvakanie od nadrzky s aktivnym uhlim je normalne a ked cvaka tak je dobre,pretoze vtedy vies ze funguje EM ventil v nej:)...
co sa tyka toho palivoveho filtra..nevidim suvislost medzi nim a cvakanim... Skorej by som sa zameral na kladky, loziska alternatora,atd. a ked mam auto na belzin nie na uhlie aj tak tam mam tu narzku..? (only for jocke ) co je to ta nadrzka s aktivnym uhlim..? | |
|
| |
ivco85 VW Junior
| Predmet: Re: obcasne cvakanie motora 19/2/2009, 23:02 | |
| - Marshall_G_IV napísal:
- ivco85 napísal:
- Cvakanie od nadrzky s aktivnym uhlim je normalne a ked cvaka tak je dobre,pretoze vtedy vies ze funguje EM ventil v nej:)...
co sa tyka toho palivoveho filtra..nevidim suvislost medzi nim a cvakanim... Skorej by som sa zameral na kladky, loziska alternatora,atd. a ked mam auto na belzin nie na uhlie aj tak tam mam tu narzku..? (only for jocke ) co je to ta nadrzka s aktivnym uhlim..? foriky coooo....ano aj ked mas auto na benzin treba ju mat.. nadrzka s aktivnym uhlim sluzi ako filter splodin odvetravania motora, v ktorych sa nachaza strasne vela produktov nedokonaleho spalovania, najma oxid uholnaty, oxidy siry a dusika....a aktivne uhlie je material ktore pohlcuje tieto castice svojim aktivnym povrchom,resp rozrusuje ich chemicke vazby a meni ich chemicku povahu.... a to cvakanie v nej je EM ventil,ktory sa vtedy vlastne otvara, to znamena ze ak cvaka , tvori sa tych splodin nadmerne mnozstvo a vtedy sa aktivuje... | |
|
| |
Marshall_G_IV Profík
Vek : 36 Registrácia : 23.04.2008 Počet príspevkov : 1102 Auto : Passat B5.5 1.8T 110kW Bydlisko : LEVICE
| Predmet: Re: obcasne cvakanie motora 19/2/2009, 23:13 | |
| pekne si to vysvetlil pekne,dakujem....uz len to kde sa to nachadza a ako viem ci mi to funguje alebo nie.. lebo ja cvakanie ziadne nepocujem... | |
|
| |
VWPeter98 Začiatočník
| Predmet: Marshall_G_IV 20/2/2009, 20:34 | |
| najdes ju hned vedla nadrzky na chladiacu kvapalinu a odmerky oleja v serve taka cierna nadrzka otvor kapotu a pri pravom blatniku zo strany vodica a ten elektromagneticky ventil hned nanej ide donho jedna svorkovnica 2kable myslim a dve hadicky take okruhle cudo.a cvaka najme na volnobehu. | |
|
| |
VWPeter98 Začiatočník
| Predmet: Re: obcasne cvakanie motora 2/3/2009, 11:13 | |
| Tak som to konecne odstranil menil som tesnenie pod hlavou tak som tam som na hlave pomnenil niake veci a uz pohoda bolo vymlatene jedno zdvihatko tak som vymenil vsetky a uz si len tak pradie | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: obcasne cvakanie motora | |
| |
|
| |
| obcasne cvakanie motora | |
|