| Stierače - zlé cyklovanie | |
|
|
Autor | Správa |
---|
unex Autoškolák
Vek : 38 Registrácia : 07.08.2008 Počet príspevkov : 76 Auto : VW Golf MK3 TDi GT 81kW AFN ex: VW Golf CL 1990 1.6 PN (51kW 70PS) Bydlisko : Kosice - zapad
| Predmet: Stierače - zlé cyklovanie 28/1/2009, 20:43 | |
| zdravim golfisti! Od kupy mojej druhej dvojky mam takyto problem - stierace pri vypnuti nedochadzaju do povodnej polohy, ostanu v polohe, ked ich vypnem, do povodnej polohy ich musim dat tak, ze ich zapnem a vypnem v momente, ked su dole. Dalsi problem - obcasne stieranie - packa smerom dole - vacsinou ide ako stierace jednotky (1. poloha smerom hore). Sem tam sa stane, ze idu dobre, niekedy prejde 4x za sebou po okne a potom dlho nic. V relatku chyba nieje, skusali sme ho menit. A taktiez ked dam ostrek zadneho alebo predneho okna, stale ostrekne len predne. Zadny stierac funguje bez problemov. V com moze byt problem?? Riesenie?? | |
|
| |
tapo Autoškolák
Vek : 35 Registrácia : 13.09.2008 Počet príspevkov : 121 Auto : golf III 1,6 GL ABU, G2, 110 R Bydlisko : Stará Ľubovňa
| Predmet: Re: Stierače - zlé cyklovanie 28/1/2009, 20:48 | |
| Si si istý že to relátko je tam kde má byť? nieje náhodou v inej zásuvke? | |
|
| |
unex Autoškolák
Vek : 38 Registrácia : 07.08.2008 Počet príspevkov : 76 Auto : VW Golf MK3 TDi GT 81kW AFN ex: VW Golf CL 1990 1.6 PN (51kW 70PS) Bydlisko : Kosice - zapad
| Predmet: Re: Stierače - zlé cyklovanie 28/1/2009, 20:59 | |
| - tapo napísal:
- Si si istý že to relátko je tam kde má byť? nieje náhodou v inej zásuvke?
je presne kde ma byt | |
|
| |
peto-vw Vodič
Vek : 49 Registrácia : 18.05.2008 Počet príspevkov : 228 Bydlisko : Kosice
| Predmet: Re: Stierače - zlé cyklovanie 29/1/2009, 20:36 | |
| - unex napísal:
- tapo napísal:
- Si si istý že to relátko je tam kde má byť? nieje náhodou v inej zásuvke?
je presne kde ma byt a co motorcek na zadnom stieraci bzuci ked odstrekujes | |
|
| |
unex Autoškolák
| Predmet: Re: Stierače - zlé cyklovanie 12/3/2009, 21:14 | |
| bzucat bzuci, ale ostrekne len predne sklo namiesto zadneho... a stierace nedochadzaju do povodnej polohy.... asi bude treba vymenit cyklovac alebo motorcek vpredu, ten zadny ostrek no nevie, bud nieje natiahnuta hadicka do zadu alebo je upchata | |
|
| |
jozovyp Začiatočník
Registrácia : 11.01.2009 Počet príspevkov : 9 Auto : golf2 Bydlisko : LIPT.Hradok
| Predmet: Re: Stierače - zlé cyklovanie 13/3/2009, 18:29 | |
| odober motorcek stieracov s predu,a je tam umela krytka zacvaknuta treba ju opatrne odobrat a vycistit je tam stvrdnuta vazelina treba to vycistit naperovat pliesky ktore robia tie dojazdy a dorazy a premazat poskladat,zalozis a musi to byt OK.a s tym zadnym ostrekovacom ja mam madryku v zadu na zadok-ties trochu trva pokial natiahne vodu.Moze byt aj prehodene kable do motorceka potom robi bubliny do nadrzky,ak je to v poriadku skus fuknut do hadicky cije priepustna alebo niekde nie je derava.Skus si dat ventilcek ktory nepusti codu spet spadom do nadrzky,on udrzi v hadickach vodu hadam pomoze cau | |
|
| |
yurik Pretekár
Registrácia : 06.04.2008 Počet príspevkov : 588 Auto : VeeDub in da house
| Predmet: Re: Stierače - zlé cyklovanie 13/3/2009, 19:04 | |
| | |
|
| |
gabesz0102 Agent
Vek : 42 Registrácia : 25.10.2008 Počet príspevkov : 1576 Auto : MK2,GIV Bydlisko : Kassa környék...
| Predmet: Re: Stierače - zlé cyklovanie 23/12/2009, 20:58 | |
| UNEX-ako si to vtedy poriesil???mam podobny problem tusim.... | |
|
| |
unex Autoškolák
| Predmet: Re: Stierače - zlé cyklovanie 26/12/2009, 14:22 | |
| - gabesz0102 napísal:
- UNEX-ako si to vtedy poriesil???mam podobny problem tusim....
gabesz, v com mas problem??? s nedochadzanim stieracov do povodnej polohy alebo s tym, ze ti stale ostrekuje len predne sklo??? s tym dochadzanim stieraca - v lete sa mi to opravilo SAMO, vzdy stierace dosli do povodnej polohy, ako mali... zaciatkom novembra, ked sa ochladilo - problem sa opat vyskytol - v lete to budem musiet rozobrat a pozriet motorceky, ci nie su usadene, precistit ich. Co sa tyka ostreku zadneho skla - skusal som vsetko - roztoky octu, citrodeka a citornovej kyseline stretknute injekcnou striekackou do trysiek, ten isty roztok som pozuzil priamo do nadrzky ostrekovaca a rukou som upchal vyvod, kt. ostrekuje predne sklo, aj tak len 2-3 kvapky vytiekli na zadne sklo a stale nic, musi byt nejaka velka usadenina niekde v trubici... | |
|
| |
unex Autoškolák
| Predmet: Re: Stierače - zlé cyklovanie 26/12/2009, 20:43 | |
| tak nakoniec sa podarilo - problem bol, ako sa dalo cakat v zasratom motorceku stieracov. Prilis vela starej vazeliny robilo svoje - je potrebne ju vsetku dat prec, vyutieraj kontaktny kotuc a taktiez aj 3 kontakty v motorceku uplne do sucha, potom namazat hriadel motorceka obycajnym olejom (WD - 40, silikonovy olej). V samotnom motorceku je pristup ku kontaktom jednoduchy - plastovy kryt drzi 5 zaklapavacich jazyckov - daju sa dat dole aj rukou bez pomoci srubovaka. UPOZORNENIE: najvacsim kamenom urazu je samotna demontaz motorceka. Uplne na zaciatok - nastavte stierace tak, aby ostali na skle v hornej polohe (vysvetlim neskor). Najskor je potrebne demontovat ramena stieracov aj so stieracmi, potom uvolnit 6 hranne matice, kt. drzia ramena o kasnu pod celnym sklom. Nasleduje praca pod kapotou - demontaz plastovych krytov, pokracujte uvolnenim sruby (10ka), kt. drzi motorcek ramenom o kasnu. To je vsetko, dalej uz nic nedemontujte, jedine odpojte napajanie od motorceka. Ak ste nenastavili pre demontazou stierace tak, aby boli ramena v hornej polohe, motorcek len tazko aj s ramenami vyberiete. Vyberanie motorceka je najvacsim kamenom urazu, chce to pevne nervy a cas. Mne osobne to zabralo asi polhodinu, treba skusat celym motorcekom a ramenami hybat do bokov a potom ho vybrat z toho uzkeho priestoru. Zavadzat Vam bude zvazok kablov, rukou si pomozte ho obist. Spatna montaz je jednoducha, komplet so vsetkym som to mal naspat namontovane za realnych 10 minut - a funguje to Vdaka vsetkym za rady | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Stierače - zlé cyklovanie | |
| |
|
| |
| Stierače - zlé cyklovanie | |
|