baciluss VW Junior
Vek : 44 Registrácia : 05.09.2007 Počet príspevkov : 2241 Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii) Bydlisko : VWalacky
| Predmet: Re: Trasenie pri spomalovaní s vyradenou rýchlosťou 16/1/2008, 10:34 | |
| Trasenie pri spomalovani s vyradenou rychlostou
Autor: Tomm(vw-club.cz)
Vibrace na volnobeh - zejmena pokud dojizdite ke krizovatce (15-0 km/h), po zastaveni prestanou
Tyka ze pouze TDI motoru roku vyroby 98-2001, zejmena typy AHF, ALH, AGR.
Jde o komplexni problem ktery je zpusoben pravdepodobne chybou ridici jednotky a podporuje ji spatny (vybehany) dvouhmotnostni setrvacnik. Podobne projevy muze mit i spatny ridici (3.) vstrik.
Diagnostika zavady: pripojit vag, motor, login, prizpusobeni a v kanalu 01 sledovat davku paliva. S pripojenym vagem se jet projet a zkusit vyvolat to treseni, v tom momente se podivat na vag a pokud bude davka litat jak splasena, tak je to ono.
Zpusobu odstraneni je mnoho, nektere ucinkuji urcite, jine malokdy.
Na prvnim miste je nutne zminit vymenu dvouhmotnostniho setrvacniku: a) za novy shodny (u starsiho lze jen obtizne poznat zda neni take vybehany), cena u vw cca 30tis kc, v annonci nebo na dieselpower se da sehnat za 10-12tis b) jednohmotnostni, ale nese to dalsi problemy. Musi se pouzit setrvacnik z motoru TDI typ 1Z (Golf III) a pritlacak+lamela z VR6 nebo G60, vice info o teto zamene na http://www.dieselpower.cz
Dalsi moznosti opravy: - zvyseni volnobezne davky paliva (motor, login 12233, prizpusobeni, kanal 01, standardni hodnota je 32768, snizovanim teto hodnoty se davka zvysuje) - odpojeni spinace na pedalu spojky - pouze pokud NENI v aute TEMPOMAT!! - vymena ridici jednotky motoru, mozna vsak bude treba vymenit i kabelaz a dalsi upravy | |
|
Ico05 Pretekár
Vek : 40 Registrácia : 25.08.2008 Počet príspevkov : 368 Auto : VW GOLF IV TDI Bydlisko : HE
| Predmet: Re: Trasenie pri spomalovaní s vyradenou rýchlosťou 30/3/2011, 16:55 | |
| hoši mam pravdepodobne tento problem no deje sa mi to od kedy som nemohol nastartovat a chyba bola v cerpadle ze boli zlepene nejake segmenty posupali do cerpadla a auto slo na ale vykon sa stratil a auto dost zacalo cmudit potom som bol u dotycneho este raz a on cerpadlo prestavil zasa a od vtedy sa to deje trha mi motor pri spomalovani moze byt chyba aj v zlom nastaveni cerpadla? treba ho dat nastavit na stolicu? | |
|