VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Lubim tuto Fotku VW a GAU-8

Goto down 
5 posters
AutorSpráva
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male
Vek : 44
Registrácia : 05.09.2007
Počet príspevkov : 2241
Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii)

Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Empty
OdoslaťPredmet: Lubim tuto Fotku VW a GAU-8   Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Icon_minitime20/12/2008, 01:25

Na foto je porovnanie velkosti rotacneho kanonu GAU-8 "Avenger" ktorym je vybavene lietadlo americkej armady Republic A-10/A Thunderbolt "tankbuster" a WV Beetle Very Happy
Pre info je to 7 hlavnovy hydraulkou pohanany rotacny kanon raze 30mm s kadenciou cca 70ran/sec...a hmotnost 1,8 tony. Nabojnice nazad zbiera do bubna pre dalsie pouzitie.

Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Deloja8

Naposledy upravil baciluss dňa 21/12/2008, 02:47, celkom upravené 2 krát.
Návrat hore Goto down
apophis
Pilot
Pilot
apophis

Male
Vek : 42
Registrácia : 07.05.2008
Počet príspevkov : 952
Auto : Golf IV 1.8T 4motion - rachotina

OdoslaťPredmet: Re: Lubim tuto Fotku VW a GAU-8   Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Icon_minitime20/12/2008, 07:50

Ten kanon je az taky velky? affraid V lietadle tak nevyzera..
Dokonca pri modernizacii thunderblotu na A-10C Thunderbolt II "Warhog" nechali tento kanon, pretoze sa vraj jedna o najsilnejsi letecky kanon. Zabery zo strelieb su velmi zaujimave. To uz je ina palebna sila!
Návrat hore Goto down
zuzko
Agent
Agent
zuzko

Male
Vek : 40
Registrácia : 04.09.2007
Počet príspevkov : 1724
Auto : opel vectra 2.0 16V

OdoslaťPredmet: Re: Lubim tuto Fotku VW a GAU-8   Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Icon_minitime20/12/2008, 12:43

heh tym kanonom by som asi tu u nas tym cernochom urobil riadne vetry a diery do tych ich chalupok heh Twisted Evil
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male

OdoslaťPredmet: Re: Lubim tuto Fotku VW a GAU-8   Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Icon_minitime20/12/2008, 14:26

apophis napísal:
Ten kanon je az taky velky? affraid V lietadle tak nevyzera..
Dokonca pri modernizacii thunderblotu na A-10C Thunderbolt II "Warhog" nechali tento kanon, pretoze sa vraj jedna o najsilnejsi letecky kanon. Zabery zo strelieb su velmi zaujimave. To uz je ina palebna sila!
Povrava sa ze vlastne A-10 Thunderbolt bol postaveny okolo tohto kanonu What a Face a mimochodom mam jednu nabojnicu z neho Wink
zuzo: myslim ze tie projektyly by ani nevedeli ze preleteli cez najaku chalupku Laughing

Návrat hore Goto down
Ico05
Pretekár
Pretekár
Ico05

Male
Registrácia : 25.08.2008
Počet príspevkov : 368
Auto : VW GOLF IV TDI

OdoslaťPredmet: Re: Lubim tuto Fotku VW a GAU-8   Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Icon_minitime21/12/2008, 00:20

no tak to som si nevedel az do teraz predstavit aky je ten kanon velky no precka riadna ta Amerika ma v tej armade kade co no my tu jedna bojaschopna stihacka a AK-47for evryone Laughing
Návrat hore Goto down
http://voldenuit.us/
zuzko
Agent
Agent
zuzko

Male
Registrácia : 04.09.2007
Počet príspevkov : 1724
Auto : opel vectra 2.0 16V

OdoslaťPredmet: Re: Lubim tuto Fotku VW a GAU-8   Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Icon_minitime21/12/2008, 00:42

ved take prudaky lietali aj u nas v kuchyni na letisku ja som ich videeel heh
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male

OdoslaťPredmet: Re: Lubim tuto Fotku VW a GAU-8   Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Icon_minitime21/12/2008, 02:32

zuzko napísal:
JJ...a ked strielali tak to znelo ako ked krava zabuci Laughing Je to najuzasnejsi zvuk kanonu co som kedy pocul.
ALe tajomstvo prieraznosti spociva v tom ze bojova municia ma v projektile tycku z ochudobneneho uranu a ta pri naraze s takou energiou akou je vystrelena z kanonu sposobi reakciu stiepenia a vznika obrovske teplo ktore prepali pancier a sposobi exploziu vo vnutri tanku. Preto je aj len mala presne mierena davka taka ucinna s fatalnymi nasledkami.
Návrat hore Goto down
ivco85
VW Junior
VW Junior
ivco85

Male
Vek : 39
Registrácia : 27.09.2007
Počet príspevkov : 2314
Auto : VW Golf IV 1,6 16V BCB

OdoslaťPredmet: Re: Lubim tuto Fotku VW a GAU-8   Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Icon_minitime21/12/2008, 10:39

baciluss napísal:
zuzko napísal:
JJ...a ked strielali tak to znelo ako ked krava zabuci Laughing Je to najuzasnejsi zvuk kanonu co som kedy pocul.
ALe tajomstvo prieraznosti spociva v tom ze bojova municia ma v projektile tycku z ochudobneneho uranu a ta pri naraze s takou energiou akou je vystrelena z kanonu sposobi reakciu stiepenia a vznika obrovske teplo ktore prepali pancier a sposobi exploziu vo vnutri tanku. Preto je aj len mala presne mierena davka taka ucinna s fatalnymi nasledkami.

no..ochudobneny uran..to uz si trosku inac vtipne veci.Smile
a potom ze je cely svet zhrozeny z Iranu a podobnych statikov Shocked
Návrat hore Goto down
apophis
Pilot
Pilot
apophis

Male

OdoslaťPredmet: Re: Lubim tuto Fotku VW a GAU-8   Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Icon_minitime21/12/2008, 12:23

baciluss, Ty si ho pocul aj nazivo? affraid ak ano, tak to Ti fakt zavidim.
ja som zase aj v tomto len taoretik a tento kanon a lietadlo poznam len z clankov a videi. ked som bol mladsi, tak ma lietadla velmi fascinovali a chcel som ist aj na letecku akademiu do Kosic. teraz uz sa tomu zial nevenujem.

amici sa s tym moc neseru a ochudobneny uran do municie s oblubou pouzivaju Smile
ale podla mna robia chybu, ze zacali pouzivat moc elektroniky (navadzanie bomb, nabojov do hufnic pomocou gps, atd.) a v pripade emp impulzu im to vsetko odide a budu v prdeli a zase nic netrafia Smile

inak letiet v A-10 je vraj velky zazitok, lebo je navrhovane podla lietadla, ktore lietalo este v II. svetovej (neviem presne typ) a podobne sa aj sprava. a ked strielaju z kanonu, trasie to celym lietadlom a citit zapach municie v kokpite.
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male

OdoslaťPredmet: Re: Lubim tuto Fotku VW a GAU-8   Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Icon_minitime21/12/2008, 13:03

apophis napísal:
baciluss, Ty si ho pocul aj nazivo? affraid ak ano, tak to Ti fakt zavidim.
ja som zase aj v tomto len taoretik a tento kanon a lietadlo poznam len z clankov a videi. ked som bol mladsi, tak ma lietadla velmi fascinovali a chcel som ist aj na letecku akademiu do Kosic. teraz uz sa tomu zial nevenujem.

amici sa s tym moc neseru a ochudobneny uran do municie s oblubou pouzivaju Smile
ale podla mna robia chybu, ze zacali pouzivat moc elektroniky (navadzanie bomb, nabojov do hufnic pomocou gps, atd.) a v pripade emp impulzu im to vsetko odide a budu v prdeli a zase nic netrafia Smile

inak letiet v A-10 je vraj velky zazitok, lebo je navrhovane podla lietadla, ktore lietalo este v II. svetovej (neviem presne typ) a podobne sa aj sprava. a ked strielaju z kanonu, trasie to celym lietadlom a citit zapach municie v kokpite.
ANo pocul som to nazivo a je to suppa Wink Ani nepocujes tu kadenciu iba take BUUUUUUUUUUU....a potom pripadne este jedno buuuuuu ked sa zvuk odrzi od lesa....v tom jednom videu to pocut.
A_10 je vlastne pokracovatel P_47 Thunderbolt z II.sv. vojny ako hovoris. Aj toto lietadlo som videl nazivo ked som bol v amerike. Mam aj fotky. A tu je moc pekne video.
Návrat hore Goto down
apophis
Pilot
Pilot
apophis

Male

OdoslaťPredmet: Re: Lubim tuto Fotku VW a GAU-8   Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Icon_minitime21/12/2008, 13:37

tie videa hore som si vsimol az teraz, vcera som ich tam nevidel Embarassed Smile v tom druhom je to pekne pocut, aky to ma zvuk.
mas pravdu, nastupca, nie postaveny podla neho, to som blbost zadrel Smile
tak to je fakt parada, ze mas moznost byt aj pri takychto veciach, to musi byt velky zazitok.
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male

OdoslaťPredmet: Re: Lubim tuto Fotku VW a GAU-8   Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Icon_minitime21/12/2008, 20:10

apophis napísal:
tie videa hore som si vsimol az teraz, vcera som ich tam nevidel Embarassed Smile v tom druhom je to pekne pocut, aky to ma zvuk.
mas pravdu, nastupca, nie postaveny podla neho, to som blbost zadrel Smile
tak to je fakt parada, ze mas moznost byt aj pri takychto veciach, to musi byt velky zazitok.
Bol som tento rok v juny na leteckom dni veteranov z II.sv. vojny Kusok od londina na letisku Duxford. Skvela airshov...dam sem neskor par fotiek co sa mi podarilo spravit. Zacnem mojou asi naj Cool

Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Oldcrowus3ku1

Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Pilotsi6pb4
Návrat hore Goto down
apophis
Pilot
Pilot
apophis

Male

OdoslaťPredmet: Re: Lubim tuto Fotku VW a GAU-8   Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Icon_minitime21/12/2008, 20:18

jasne, daj foto, ja si rad pozriem a urcite aj niekto dalsi. Smile
ja na letecke dni len na Slovensku chodim. ten na ktorom si bol Ty musel byt super..
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male

OdoslaťPredmet: Re: Lubim tuto Fotku VW a GAU-8   Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Icon_minitime22/12/2008, 11:12

apophis napísal:
jasne, daj foto, ja si rad pozriem a urcite aj niekto dalsi. Smile
ja na letecke dni len na Slovensku chodim. ten na ktorom si bol Ty musel byt super..
Bol...a tie zvuky preplnovanych motorov vyvynutych v II.sv. vojne uz asi len malo kto bude pocut...ale nie je to nemozne...tu sa mozte informovat ak by niekto chcel stravit uzasny vikend v anglicku s extremnym zazitkom: http://duxford.iwm.org.uk/server/show/nav.00d
Návrat hore Goto down
Ico05
Pretekár
Pretekár
Ico05

Male
Registrácia : 25.08.2008
Počet príspevkov : 368
Auto : VW GOLF IV TDI

OdoslaťPredmet: Re: Lubim tuto Fotku VW a GAU-8   Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Icon_minitime22/12/2008, 16:27

no sila musel si tam mat riadny zazitok Cool
Návrat hore Goto down
http://voldenuit.us/
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Lubim tuto Fotku VW a GAU-8   Lubim tuto Fotku VW a GAU-8 Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Lubim tuto Fotku VW a GAU-8
Návrat hore 
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» AKO ZMAZEM tuto temu

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: CLUB :: Pokec-
Prejdi na: