VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka?

Goto down 
4 posters
AutorSpráva
julinosms
Začiatočník
Začiatočník
julinosms

Registrácia : 27.09.2007
Počet príspevkov : 10

TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka? Empty
OdoslaťPredmet: TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka?   TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka? Icon_minitime17/12/2008, 20:46

Zdravim Golfistov!
Kupil som si Golfa III Variant s motorom 1,9 TDI 66 kW,kod motora ALE. Je to r.v.99.Tak už máme dvoch nemcov v rodine Smile a toto je moje prvé TDI. Mám s nim trošku starosti a preto prosím ostrielanejších o radu.
- Pri jazdení sa podľa ukazovateľa teploty na palubke nikdy nezohreje na viac ako cca 70 stupňov. Kúri super,už po krátkej jazde. Keď ho nechám vrčat na mieste na voľnobeh, potom sa zohreje aj na 90 stupňov a obe vrtule zopnú. Treba meniť termostat?
- Motor má aj po zohriatí ostrý zvuk - porovnávam s tými TDI čo som počul vrčat,mám také aj služobné.
- Z oblasi motora počut cvakanie, ide to z tej hrčky na pp blatníku medzi vzduchovým a palivovým filtrom. Foto skúsim priložiť.

Inak som s autíčkom veľmi spokojný,vymenil som si všetky filtre a náplne, kotúče platničky,uloženie ramien a čapy a zmestil som sa do 5000 tis.Sk - materiál z elitu Smile Ďakujem![img][/img]
Návrat hore Goto down
julinosms
Začiatočník
Začiatočník
julinosms

OdoslaťPredmet: Re: TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka?   TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka? Icon_minitime17/12/2008, 20:49

TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka? Dsc00743nf0.th
Návrat hore Goto down
ivco85
VW Junior
VW Junior
ivco85

Male
Vek : 39
Počet príspevkov : 2314
Auto : VW Golf IV 1,6 16V BCB

OdoslaťPredmet: Re: TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka?   TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka? Icon_minitime17/12/2008, 21:26

to cvakanie....neviem ako na diesloch ...ale na benzine takto cvaka nadobka s aktivnym uhlim ktora sluzi na filtraciu splodin z odvetravania motora..a cvaka tam myslim EM rele
Návrat hore Goto down
MIRECC
Pilot
Pilot
MIRECC

Vek : 45
Registrácia : 13.04.2008
Počet príspevkov : 898
Auto : VW GOLF VR6 SYNCRO,VW GOLF 1 Cabrio,Škoda Superb 1.8T,Seat Toledo I 1.8i

OdoslaťPredmet: Re: TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka?   TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka? Icon_minitime18/12/2008, 00:30

ak sa pri pomalej jazde zohreje na 90 a pri rychlej ochladi tak je stale otvoreny termostat.-vymenit.
Zistiš to aj tak ze naštartujes studeny motor a pozrieš rukou ci sa po chvili nezohreje aj chladič.Ak ano tak je to jasne,maš staly obech cez cladič a v zime je problem to zohriat
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male
Vek : 44
Registrácia : 05.09.2007
Počet príspevkov : 2241
Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii)

OdoslaťPredmet: Re: TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka?   TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka? Icon_minitime18/12/2008, 11:08

ivco85 napísal:
to cvakanie....neviem ako na diesloch ...ale na benzine takto cvaka nadobka s aktivnym uhlim ktora sluzi na filtraciu splodin z odvetravania motora..a cvaka tam myslim EM rele
Na dieseloch takto cvaka ventil na obmedzenie plniaceho tlaku turba. Ked cvaka je dobre Wink
Návrat hore Goto down
julinosms
Začiatočník
Začiatočník
julinosms

OdoslaťPredmet: Re: TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka?   TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka? Icon_minitime18/12/2008, 20:39

Mirecc - vdaka,skusim sa na to pozriet.Nechcel som do toho rypat ak to len zle ukazujem na palubke,lebo zas v lete by sa mi to mohlo hodit ze sa tak nebude hriat.ale ak to ma byt stale otvorene,tak mi je luto chodit na studenom,to mu uberiem vela km zivota Smile
Baciluss- aha,ja som porovnaval so sluzobnou oktavkou,ze tam necvaka nic,tak mi to bolo divne no.tak nech si cvaka,lebo inak chodi to ako gula Smile
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka?   TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka? Icon_minitime

Návrat hore Goto down

TDIcko - nehreje sa a cosi tam stale cvaka?
Návrat hore 
Strana 1 z 1

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF III 1992-1996 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Motor-
Prejdi na: