VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Smrdí mi klíma

Goto down 
+5
455BI
matoLM
ivco85
marco
Hornet
9 posters
AutorSpráva
Hornet
Začiatočník
Začiatočník
Hornet

Male
Vek : 38
Registrácia : 15.09.2008
Počet príspevkov : 16
Auto : Wolf IV 1,4 16V

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime18/9/2008, 11:56

POzorujem tento úkaz uz dlhsiu dobu na mojom wolfíku a na oktavke co ma fogo je to to iste.
Za normalnych okolnosti je vsetko v poriadku,ale vzdy ked ju vypnem,tak zacne smrdiet takym divnym zapachom.Neviete preco a co s tym?Ze by uz bola vyzmykana? confused
Návrat hore Goto down
marco
Autoškolák
Autoškolák
marco

Male
Registrácia : 21.07.2008
Počet príspevkov : 132
Auto : VW GOLF MK4 1.9 TDI

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime18/9/2008, 12:00

filtre mas vymenene?
Návrat hore Goto down
Anonymný
Anonymný

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime18/9/2008, 12:06

pokial si nemenil filtre moze byt ze uz to ma za sebou...
Návrat hore Goto down
marco
Autoškolák
Autoškolák
marco

Male

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime18/9/2008, 12:16

hm...taky repas klimy asi neni lacna zalezitost...
Návrat hore Goto down
Hornet
Začiatočník
Začiatočník
Hornet

Male

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime18/9/2008, 12:18

Ake filtre?Speci na klime? Filtre som menil,ked som ho kupil a na jar,pelove a tie ostatne... oktavka ma firemny servis, staraju sa o nu dobre a tiez smrdi.Inak ta klima funguje bezchybne.
Neutral
Návrat hore Goto down
marco
Autoškolák
Autoškolák
marco

Male

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime18/9/2008, 12:22

ja som kupil auto a mal som tento problem rosili sa okna tiez taky divny zapach hned som vymenil pelovy filter a vsetko bolo v poriadku...ale mozes mat aj iny problem samozrejma scratch to bola len moja skusenost....
Návrat hore Goto down
ivco85
VW Junior
VW Junior
ivco85

Male
Vek : 39
Registrácia : 27.09.2007
Počet príspevkov : 2314
Auto : VW Golf IV 1,6 16V BCB

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime18/9/2008, 12:29

k tej klime..kazda klima potrebuje casom novu napln...jej zivotnost sa udava cca 4-5 rokov...a nie je to neaka extra draha zalezitost..vyvakuovanie...naplnenie a zafarbenie vyjde cca 1500 Sk korun..ale samozrejme zalezi od konkretnej firmy...
pocul som uz o pripade ze smrdel v klime prach ktory tam bol usadeny....Filter vo ventilacii nema myslim s klimou nic..pretoze vzduch zvonku sa do auta nasava iba ked zapnes ventilaciu bez klimy...
Návrat hore Goto down
Hornet
Začiatočník
Začiatočník
Hornet

Male

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime18/9/2008, 14:54

Myslim,ze to prach nie je,lebo ono to smrdi fakt len ked to vypnem a dake 3 minutky potom.To je pre mna ta zahada.Sranda je v tom, ze v otcovom aute sa deje presne to iste. affraid
Návrat hore Goto down
matoLM
Začiatočník
Začiatočník
matoLM

Male
Vek : 45
Registrácia : 29.09.2007
Počet príspevkov : 14
Auto : VW Golf IV 1.4-benzín

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime22/9/2008, 18:52

Pokiaľ by ti unikalo chladivo až tak že ho cítiš v aute tak tá náplň by mala životnosť tak max. mesiac preto myslím že to chladivo nebude. Ak to smrdí takou stuchlinou ako ked je dlho niečo mokré treba ti vydenzifikovať klímu . pri behu klími je tam vlhko a množia sa baktérie a tie smrdia. Sú nato dezinfekčné spreje. Zapneš vetrák a nastriekaš do sania pre vetrák. počul som že je aj taká bombička ktorú otvoríš položíš ku pedálom zapneš vetkák na vnútorný okruh a necháš bežať. výdenzifikuješ tak aj všetky výduchy s hadicami.
Inak neviem iba ak by ti smrdel motorček ale to už potom asi dlho nevydrží Sad
Návrat hore Goto down
455BI
Pretekár
Pretekár
455BI

Male
Vek : 46
Registrácia : 29.04.2008
Počet príspevkov : 437
Auto : VW Golf IV Variant TDI 66kw

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime22/9/2008, 22:58

matoLM napísal:
Pokiaľ by ti unikalo chladivo až tak že ho cítiš v aute tak tá náplň by mala životnosť tak max. mesiac preto myslím že to chladivo nebude. Ak to smrdí takou stuchlinou ako ked je dlho niečo mokré treba ti vydenzifikovať klímu . pri behu klími je tam vlhko a množia sa baktérie a tie smrdia. Sú nato dezinfekčné spreje. Zapneš vetrák a nastriekaš do sania pre vetrák. počul som že je aj taká bombička ktorú otvoríš položíš ku pedálom zapneš vetkák na vnútorný okruh a necháš bežať. výdenzifikuješ tak aj všetky výduchy s hadicami.
Inak neviem iba ak by ti smrdel motorček ale to už potom asi dlho nevydrží Sad

Presne tak! V mojom fáre smrdela klíma, keď som ho doviezol pred 4 rokmi. Odvtedy raz ročne ju vydezinfikujem a je pokoj. Dá sa kúpiť taký spray na hociktorej (teda trochu kvalitnejšie vybavenej) pumpe a postup použitia je presne to isté, ako to už napísal matoLM: "je aj taká bombička ktorú otvoríš položíš ku pedálom zapneš vetkák na vnútorný okruh a necháš bežať. výdenzifikuješ tak aj všetky výduchy s hadicami." Twisted Evil
Návrat hore Goto down
ivco85
VW Junior
VW Junior
ivco85

Male
Vek : 39
Registrácia : 27.09.2007
Počet príspevkov : 2314
Auto : VW Golf IV 1,6 16V BCB

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime22/9/2008, 23:00

hej ..suhlasim..presne tam bude asi pes zakopany..tiez by sa mi to uz zislo urobit....robil som to cca pred rokom...ale iba preventivne...nie ze by mi to smrdelo..preto som to ani neuvadzal ako moznu variantu...
Návrat hore Goto down
element666
Pretekár
Pretekár
element666

Male
Vek : 36
Počet príspevkov : 452
Auto : VW Golf V 1,9 TDI PD 77 kW

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime23/9/2008, 00:39

pocuj HOrnet nemas tam nejaku zdechnutu krysu?? aj to moze byt dovod zapachu cheers
Návrat hore Goto down
baxo
Vodič
Vodič
baxo

Male
Registrácia : 07.07.2008
Počet príspevkov : 286
Auto : G3 1,9GTD - crash, teraz riadim Ford Fusion

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime23/9/2008, 07:47

smrdi to preto ze na klimatizacnom chladici sa zraza vsetok bordel ktory nasaje z auta - teda hlavne vlhkost pot a tak, to tam potom plesnivie. tak ako kolega spominal, vyriesis to tym sprejom.
Návrat hore Goto down
Hornet
Začiatočník
Začiatočník
Hornet

Male

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime26/9/2008, 14:26

Vdaka chalani,ten sprej urcite skusim v najblizsich dnoch,ale neodpustim si este znovu napisat,ze: TA KLIMA SMRDI LEN KED JU VYPNEM. Ked su tam kadejake bakterie a ine sracky tak by to smrdelo furt,nie? scratch
Návrat hore Goto down
baxo
Vodič
Vodič
baxo

Male
Registrácia : 07.07.2008
Počet príspevkov : 286
Auto : G3 1,9GTD - crash, teraz riadim Ford Fusion

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime26/9/2008, 14:30

nie, lebo ked je pustena, tak je tam staly prietok vzduchu a ona vlasne aj smrdi, ale tym ze je tam tam prietok tak tak slabo ze to necitis...
sprosty priklak ale predca: prd tiez necitis v privane iba v bezvetri...
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male
Vek : 44
Registrácia : 05.09.2007
Počet príspevkov : 2241
Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii)

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime26/9/2008, 16:20

Hornet napísal:
POzorujem tento úkaz uz dlhsiu dobu na mojom wolfíku a na oktavke co ma fogo je to to iste.
Za normalnych okolnosti je vsetko v poriadku,ale vzdy ked ju vypnem,tak zacne smrdiet takym divnym zapachom.Neviete preco a co s tym?Ze by uz bola vyzmykana? confused
Ked das plne kurenie tak je to ten isty smrad????
Návrat hore Goto down
baciluss
VW Junior
VW Junior
baciluss

Male
Vek : 44
Registrácia : 05.09.2007
Počet príspevkov : 2241
Auto : VW BORA 99, 1.9TDI AGR(66kW v serii)

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime26/9/2008, 16:24

Hornet napísal:
Vdaka chalani,ten sprej urcite skusim v najblizsich dnoch,ale neodpustim si este znovu napisat,ze: TA KLIMA SMRDI LEN KED JU VYPNEM. Ked su tam kadejake bakterie a ine sracky tak by to smrdelo furt,nie? scratch
Bakterie sa tam lahko dostanu a mnozia a smrdia ked zaobchadzas s klimou nespravnym sposobom. VZDY pred vypnutim motora aspon 3-5 a pripadne viac minut treba klimu vypnut nech sa skondenzovana voda stihne odparit. Ked sa neodpari tak sa tam cez leto v tych horucavach voda spari a zacne v nej ozivat evolucia alien
Návrat hore Goto down
455BI
Pretekár
Pretekár
455BI

Male
Vek : 46
Registrácia : 29.04.2008
Počet príspevkov : 437
Auto : VW Golf IV Variant TDI 66kw

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime26/9/2008, 18:53

No, dnes som si kúpil ten sprej, stálo ma to síce 360,- Sk, ale raz ročne sa to oplatí. Vyrába to firma HENKEL a volá sa to LOCTITE - Hygienický sprej - kúpiť sa to dá na väčších pumpách Slovnaftu (Sorry za reklamu, ale keď to pomôže, tak je to odpustiteľné....) Twisted Evil
Návrat hore Goto down
muro
Vodič
Vodič
muro

Registrácia : 20.01.2008
Počet príspevkov : 235
Auto : VW GOLF 1,6 74kw

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime21/10/2008, 22:30

Mne ten sprej tiez pohol.
Návrat hore Goto down
Sponsored content

Smrdí mi klíma Empty
OdoslaťPredmet: Re: Smrdí mi klíma   Smrdí mi klíma Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Smrdí mi klíma
Návrat hore 
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» Klima-fukar
» klima
» klima
» nejde klima
» Teplomer/klima

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF IV 1997-2003 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Interiér-
Prejdi na: