| Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? | |
|
|
|
Autor | Správa |
---|
Marshall_G_IV Profík
Vek : 36 Registrácia : 23.04.2008 Počet príspevkov : 1102 Auto : Passat B5.5 1.8T 110kW Bydlisko : LEVICE
| Predmet: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 7/9/2008, 18:13 | |
| Stala sa tu uz dakomu s vas havaria v zahranici, alebo ste boli svedkami? Ja som bol v Taliansku a zrazil som sa s motorkarom ,vinu dali na mna. Mal som aj zelenu kartu aj vsetky potrebne papiere, len teraz dufam ze to zamna vsetko preplati poistovna a ze sa stoho nebudu vyzuvat za to ze som to sposobil ja tak aby som preplacal daku polku sumi... dik. | |
|
| |
apophis Pilot
Vek : 42 Registrácia : 07.05.2008 Počet príspevkov : 952 Auto : Golf IV 1.8T 4motion - rachotina Bydlisko : BA
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 7/9/2008, 18:21 | |
| Pozri si poistku, ci Ti plati aj na EU, lebo mna sa pri podpise pytal, ci ju chcem len na SK a CZ, alebo aj EU. Tam by mohol byt problem. Ale kazda poistovna sa snazi vykluckovat, len sa nesmies dat obabrat | |
|
| |
mato500 Pilot
Registrácia : 08.01.2008 Počet príspevkov : 730 Auto : Golf IV TDI AJM Bydlisko : KS
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 7/9/2008, 18:23 | |
| no ja som nemal havariu v zahranici ale tu u nas no s soferom z nemecka..nastastie bol on na vine ale je to tak..jeho poistovna mi preplatila cenu auta(minus amortizacia cca 40000) ten rozdiel mozem vymahat sudnou cesto,dalej mozem vymahat bolestne a vsetky financne straty ktore boli sposobene tou havariou-cize usla mzda,cena za prenajom ineho vozidla a pod. dufam ze sa nic vazneho nestalo a ze to vsetko za teba zatiahne poistovna lebo ako sam uvidis nase poistovne-katastrofa | |
|
| |
Marshall_G_IV Profík
Vek : 36 Registrácia : 23.04.2008 Počet príspevkov : 1102 Auto : Passat B5.5 1.8T 110kW Bydlisko : LEVICE
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 7/9/2008, 18:26 | |
| noo to neviem aj mna sa take daco pytali, uz neviem ako a co som to podpisal, ale pokial mam zelenu kartu tak myslim ze som aj v zahranici poisteny lebo na tej karte su vypisane vsetky krajiny EU. Tak dufam ze to bude O.K | |
|
| |
Marshall_G_IV Profík
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 7/9/2008, 18:32 | |
| - mato500 napísal:
- no ja som nemal havariu v zahranici ale tu u nas no s soferom z nemecka..nastastie bol on na vine ale je to tak..jeho poistovna mi preplatila cenu auta(minus amortizacia cca 40000)
ten rozdiel mozem vymahat sudnou cesto,dalej mozem vymahat bolestne a vsetky financne straty ktore boli sposobene tou havariou-cize usla mzda,cena za prenajom ineho vozidla a pod. dufam ze sa nic vazneho nestalo a ze to vsetko za teba zatiahne poistovna lebo ako sam uvidis nase poistovne-katastrofa Chvala bohu sa nikomu s nas nic nestalo, ani jemu, odviezla ho aj sanitka na vysetrenia boli sme ho aj pozret a vravel ze je OK, ze mu nic nezistili. Len motorka bola trochu pooskierana tak ju odviezli na odtahovke, ale neboli na nej velke skody, vycentrovat predne vydlice, jedna smerovka, a trosku lak, ine nic. A ja mam kapotu,naraznik,oba blatniky,..ale tak na to sa kaslem to pojde vsetko cez havarijnu ta sa stoho nevykruca, len najvecsie stresi mam stej zakonnej . A pokial bol tam v nemocnici kde mu nezistili ziadne zranenia ze je uplne ok tak uz nemoze dojst domov za znamim lekarom a dat si dake trvale zranenia.(aspon dufam ) a celkovo sa velmi nic nestalo, chvala bohu to bola zrazka v takej 20-30 km\h richlosti. | |
|
| |
mato500 Pilot
Registrácia : 08.01.2008 Počet príspevkov : 730 Auto : Golf IV TDI AJM Bydlisko : KS
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 7/9/2008, 18:35 | |
| tak to dufaj ze je obicajny clovek a nie nejaky saso lebo spekulant by s toho vytahal dost vela ale aby si sa nebal aj tvoja zakonna musi mat poistenie nielen na auto ale aj na osoby ..usmrtenie a pod tak ze ked nieco take by chcel,mala by to cvakat poistovna a odtahovku tiez plati poistovna ked si ju vyziada | |
|
| |
Marshall_G_IV Profík
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 7/9/2008, 18:48 | |
| No tu dufam aj ja ze to nieje daky saso, ale myslim ze uz mal havarii za sebou dost lebo nemam na aute len jednu farbu ale asi aj zo 3, tak tak premyslam ci uz nemal tu motorku par krat streknutu, aj tej odtahovky obaval ze budu daco pytat lebo tak niesu lacne ale nepytali nic tak to pojde asi cez poistku, jedine co som platil bola pokuta policajtom 74eur. A to bola najnizsia sadzba lebo uznali ze to nebola celkom moja vina, bola mokra vozovka a nerovna cesta, auto tam bolo neudzatelne,...to bolo na ceste na Selva Di Cadore, pod Alpami to boli prudke zakruty na kopec ktori bol 1600m nad morom,a to pri kazdej zakrute bol daky kriz alebo veniec,..chvala bohu ja som nicim takym neprispel, a boli sme obaja OK. | |
|
| |
apophis Pilot
Vek : 42 Registrácia : 07.05.2008 Počet príspevkov : 952 Auto : Golf IV 1.8T 4motion - rachotina Bydlisko : BA
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 7/9/2008, 18:50 | |
| Ja som ale hov.do, som sa ani neopytal, ci sa nikomu nic nestalo Ale ved pises, ze nic vazne, tak je dobre. Golfika je mi luto, poznam ten pocit, tiez som si to zazil. Rovnako aj Mato, takze sa vieme vzit do pocitov.. To si mal aj tak trochu stastie, ze to nedopadlo horsie, ako tak citam. Inak pozeral som tu zelenu kartu a na nej mas preciarknute staty, kde neplati. Ja nemam tu moznost, ze len SK,CZ, tak neviem, ako to ma vyzerat, keby len u nas plati. Vsetky jeho liecebne naklady ma platit poistovna, rovnako aj odtahovku a podobne. | |
|
| |
Marshall_G_IV Profík
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 7/9/2008, 18:54 | |
| ja ich tam mam vypisane vsetky,(krajiny EU) ved prihodim vecer aj foto aj golfika a aj karty,...a nebola to chvala bohu vazna zrazka, to bolo take stastie v nestasti ako sa hovori. | |
|
| |
Marshall_G_IV Profík
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 7/9/2008, 19:28 | |
| | |
|
| |
Marshall_G_IV Profík
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 7/9/2008, 19:30 | |
| A neviem preco mi prestali svietit dialkove svetla nepoviem keby jedno ale obydvoje naraz, a jedna parkovacka tam kde je najvecsi naraz (soferova strana) ta svieti na cerveno,...ale poistky su vsetky dobre. | |
|
| |
Lucko Agent
Vek : 40 Registrácia : 31.03.2008 Počet príspevkov : 1822 Auto : VW Passat B5 1.9 TDI AFN Bydlisko : Trnava
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 7/9/2008, 22:22 | |
| no tak golfika je mi luto, ako tak pozeram najhorsie dopadla kapota...moj bol tiez buchnuty na predok a lavy blatnik...tak daj pozor aby ti to potom neodflakli ako mne tu robotu... drzim palce | |
|
| |
Marshall_G_IV Profík
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 9/9/2008, 22:11 | |
| Takze uz som aj havarijnu vybavoval...znalec ma pofotil a vyratal sumu opravy ze 75000sk cca myslim ze to opravim za 30000sk max, len musim este premysliet ako snimi vybabrat a aby som mal fakturu aspon na 60000sk 30000sk sa vzdy zide, napriklad folie, led zadne svetlaa a tak | |
|
| |
mato500 Pilot
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 9/9/2008, 23:41 | |
| staci ak mas znameho v servise alebo sa z niekym dohodnes za malicku odmenu | |
|
| |
vw5sport Vodič
Registrácia : 09.06.2008 Počet príspevkov : 216 Auto : vw golf5 2.0 TDI 103kw Bydlisko : Kosice
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 16/12/2008, 21:42 | |
| to Marshall_G_IV urobili ti uz auto? ako sa to stalo?motorkar siel pred tebou a si neubrzdil? | |
|
| |
ivco85 VW Junior
Vek : 39 Registrácia : 27.09.2007 Počet príspevkov : 2314 Auto : VW Golf IV 1,6 16V BCB Bydlisko : okr. Galanta
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 16/12/2008, 21:57 | |
| | |
|
| |
Marshall_G_IV Profík
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 16/12/2008, 22:58 | |
| - ivco85 napísal:
- Marshall_G_IV napísal:
- Takze uz som aj havarijnu vybavoval...znalec ma pofotil a vyratal sumu opravy ze 75000sk cca myslim ze to opravim za 30000sk max, len musim este premysliet ako snimi vybabrat a aby som mal fakturu aspon na 60000sk 30000sk sa vzdy zide, napriklad folie, led zadne svetlaa a tak
hmm takto to presne u nas vyzera..spinava birokracia uletena na mile od reality.. co tam preboha vyratal na 75 tis? co bude 60 tis robota..co v tych origo VW servisoch z 10 robotnikov 2 robia a 8 sa kuka a fajci...a ty platis asi setkych.. Asi tak,...proste to technik ohodnotil na taku sumu ze taku sumu by som platil v origo VW servise. Ale tak bolo tam toho dost, lebo on oznacil vsetko ako vymenu,..blatniky,naraznik,maska,znak,sahara,svetlo,kapota a plus vsetko zastriekat,..len striekanie v origo VW ratal tusim na 20 000,-sk | |
|
| |
Marshall_G_IV Profík
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 16/12/2008, 23:15 | |
| - vw5sport napísal:
- to Marshall_G_IV
urobili ti uz auto? ako sa to stalo?motorkar siel pred tebou a si neubrzdil? Asi takto to vyzeralo: Ony boli traja ty motorkari, dvoch som si vsimol akurat v zakrute ale kkti isli po strede (uz skoro v mojom pruhu) tak som zacal prudko brzdit ale brzdy uz nereagovali lebo sa prehriali lebo to som siel s kopca ktory bol cca 1600 stupnou nad morom (uz som si myslel ze vyzsie sa ani neda ist ked som bol na vrchole toho kopca strasne vysoko to bolo) a hento dola asi taka 10ta serpentyna a tu zakrutu ako som zakreslil tak taka aj vazne ostra bola a nie jedna ale ten kopec ich mal 13 uz len dake 3 mi ostavali ) preto mi brzdy ani velmi nebrzdili, ale ubrzdil som asi na 30km\h ale ako mi zacalo pracovat ABS tak sa absolutne nedalo vytocit, teda vytocil som ze tu zakrutu vyberem ale auto islo stale rovno, lebo bola mokra a strasne nerovna vozovka, lialo ako s krchly. 2ja este stacili zakrutu prebehnut, ale ten jeden uz nie a sepalil som ho...ale policajti mi dali len 70 eur cca pokutu lebo povedali ze sice som ho sepalil na jeho strane vozovky ale ze to nebola celkom moja chyba ze som nesiel velmi rychlo a ze bola strasne nekvalitna kriva vozovka tak auto nebolo ovladatelne. Ale chvala bohu sa nikomu nic nestalo. | |
|
| |
ivco85 VW Junior
Vek : 39 Registrácia : 27.09.2007 Počet príspevkov : 2314 Auto : VW Golf IV 1,6 16V BCB Bydlisko : okr. Galanta
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 16/12/2008, 23:32 | |
| a ked si siel z toho kopca si mal zaradenu stale rychlost ..alebo neutral..a len si brzdil.. ?? | |
|
| |
Marshall_G_IV Profík
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? 16/12/2008, 23:43 | |
| zasa ale tak no... jasne ze som mal rychlost, tusim 3jku Ale myslim ze tam sa stalo takychto buraciek dost, ked tam bol na kazdej takejto prudkej zakrute kriz a veniec... tam to bolo take uzke ze ked isiel kamion si musel postat v strede kopca lebo on zabral celu vozouku na tej zakrute. Ta cesta bola vraj vybudovana najskor na testovanie aut, daka automobilka si to dala vybudovat. Asi FIAT alebo Ferrari sa mi daco mari... ale to som si nie isty | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? | |
| |
|
| |
| Ma tu dakto skusenost s havariou v zahranici...? | |
|