VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Hrkot hydroštelov

Goto down 
5 posters
AutorSpráva
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male
Vek : 45
Registrácia : 04.02.2008
Počet príspevkov : 964
Auto : VW Vento 1,8 ABS

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime26/6/2008, 06:36

Chalani, poradí mi niekto?
http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=32&t=67747
Návrat hore Goto down
klickop
Pretekár
Pretekár
klickop

Male
Vek : 42
Registrácia : 12.10.2007
Počet príspevkov : 303
Auto : Golf III 1.6 55kW ABU

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Re: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime26/6/2008, 07:36

ja som skúsil snáď to pomôže
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Re: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime26/6/2008, 09:11

počkaj a čo si skúsil?
Návrat hore Goto down
mato88
VW Šialenec
VW Šialenec
mato88

Male
Vek : 43
Registrácia : 08.08.2007
Počet príspevkov : 5940
Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Re: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime26/6/2008, 09:11

klickop napísal:
ja som skúsil snáď to pomôže

confused confused confused affraid cyclops nechapem ani ja
Návrat hore Goto down
http://www.mkgarage.sk
apophis
Pilot
Pilot
apophis

Male
Registrácia : 07.05.2008
Počet príspevkov : 952
Auto : Golf IV 1.8T 4motion - rachotina

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Re: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime26/6/2008, 09:12

na ceskom fore dal odpoved, to tym myslel
Návrat hore Goto down
mato88
VW Šialenec
VW Šialenec
mato88

Male
Vek : 43
Registrácia : 08.08.2007
Počet príspevkov : 5940
Auto : VW Golf III 2.0/110kw typ ABF,Skoda Octavia I 1.9/66kw typ ALH,VW Transporter T3 1.6D,VW Polo 1.4 16v

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Re: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime26/6/2008, 09:20

ahaaaaaaaaaa,aspon mohol napisat Wink
Návrat hore Goto down
http://www.mkgarage.sk
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Re: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime26/6/2008, 09:53

tlak je dobrí. Teda čerpadlo tlačí dobre. Otázka je, či aj do hlavy ide dosť oleja...teda na tie hydroštely.
Návrat hore Goto down
klickop
Pretekár
Pretekár
klickop

Male

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Re: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime26/6/2008, 10:36

však tam dal link tak som odpovedal tam .A ozaj aký tam máš olej ?
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Re: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime26/6/2008, 11:33

15W-40 shell helix je tam teraz a pred tým havoline 10W-40 a klepkalo to tak isto...
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Re: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime26/6/2008, 11:37

inak vďakujem za všetky odpovede a nápady. Chystám dlhšiu trasu, tak chcel by som ten problém vyriešiť, aby som mal srdce na mieste... study
Návrat hore Goto down
klickop
Pretekár
Pretekár
klickop

Male

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Re: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime26/6/2008, 13:12

Ozaj ved si vravel , že poznáš Vila z Návojoviec tak čo nezbehneš za ním ? Ten ti bude vedieť isto poradiť .
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Re: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime26/6/2008, 15:40

no aj by som zbehol. Ale tam chodievam len občas. Tak raz za dva tri mesiace. Inak bývam v Malackách. A kvôli tomu do PE nepôjde, aby som sa ho opýtal. No a poznať ho poznám, ale nie som s ním nejaký veľký kamarát. Raz mi varil výfuck. Very Happy Skôr ho pozná manželka, tá je totiž odtial. Bývala 4 domy od neho... scratch
Teraz hlavne vyzisťujem. Ale už som na 99,9% rozhodnutý dať dolu hlavu a poriadne to vyčistiť a skontrolovať. Len som myslel, že sa tu už s týmto tu niekto stretol a že by ma keď tak nejako nasmeroval. Very Happy
Návrat hore Goto down
klickop
Pretekár
Pretekár
klickop

Male

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Re: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime26/6/2008, 17:58

tak mu zavolaj
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Re: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime4/7/2008, 11:19

Takže už sme na to prišli. Hlavu som mal dolu a bola OK. Všetko čistučké a priechodné. Ale chyba bola v hydrošteli. Jeden bol vymlátený. Kupoval som všetky nové a jeden z nich bol asi vadný. Včera som to všetko poskladal, ale nemal som výfukové tesnenie, tak som ešte neštartoval. Hádam dnes to natočím. Hydroštel som vzal zo starých. Na starých boli v perdeli tiež len jeden. Tak dúfam, že tam nebude ešte niekde inde chyba. Rolling Eyes
Návrat hore Goto down
klickop
Pretekár
Pretekár
klickop

Male

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Re: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime4/7/2008, 15:29

tak potom daj vedieť ako si dopadol a ako znie šepot kvetín Smile
Návrat hore Goto down
misobelko
Pretekár
Pretekár
misobelko

Male
Registrácia : 28.08.2007
Počet príspevkov : 480
Auto : golf

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Re: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime4/7/2008, 18:41

Nazdar Runcajz. Aj mne by sa hodili vymeniť. Čo ta to vyslo a kolko je stym roboty? Napis strucny postup. Diky moc!!!
Návrat hore Goto down
Runcajz
Pilot
Pilot
Runcajz

Male

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Re: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime7/7/2008, 08:19

Takže, už som to cez week natočil a trochu pojazdil. Za studena ticho, po zahriatí, vypnutí - znovu natočení trochu chvílku hrkot. Ale zdá sa mi, že to ustupuje. Ešte musím nastaviť predstih a uvidíme ako sa to bude chovať. Trochu mi ale blbnú otáčky. Motor sa občas vytočí na volnobehu do 2000. Musím prekontrolovať podtlaky...
Misobelko: takže hydroštely som kúpil za 2200sk. Potrebuješ k tomu ja nové tesnenie pod veko (500sk) + simering na vačke. To neviem kolko stojí, zohnal som pomimo. Ja som menil aj rozvody. Kladka okolo 600-800sk, remeň 350-400. Menil som aj klinový (500) a už keď som to robil, dal som aj olej nový + filter... Roboty tam nie je veľa. Treba zhodiť veko na ventiloch. Povoliť kladku na remeni, dáš dolu remeň. (pred povolením vačky a celou demontážou odporúčam mierkami prekontrolovať hydroštely. Vôla medzi hydro a vačkou by malo byť do 0,1mm) Potom povolíš vačku a povyberáš hydroštely. Podotýkam, pri vyberaní ich podrobne prekontroluj a pozri ktorý bol vymlátený atd... Dáš tam nové, uložíš vačku a podla manuálu priťahuješ. Nezabudni na HU a všetky nastavenia a otočenia ako by mali byť vačka - motor. Aby sa ti nestretli piest - ventil... Keď to budeš robiť, zožeň si aj momenťák a vačku doťahuj momenťákom podľa predpisu. Ja som mu namiesto 20Nm dal 25, lebo ked som to povoloval, niektoré boli utiahnuté viac ako 35Nm. Ale všetko máš v manuáli. nie je to nič zložité, keď tak napíš... Wink No a zabudol som na simering na vačke. Treba dať dolu remenicu a vymeniť ten simering. Najlepšie keď to bude rozobraté, Ale tá remenica ide dosť ťažko dolu. Naj sťahovákom, alebo nejak rozumne. Potom to len poskladať, nastaviť a OK. Jedeme dál...
Návrat hore Goto down
Sponsored content

Hrkot hydroštelov Empty
OdoslaťPredmet: Re: Hrkot hydroštelov   Hrkot hydroštelov Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Hrkot hydroštelov
Návrat hore 
Strana 1 z 1
 Similar topics
-

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF III 1992-1996 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Motor-
Prejdi na: