Ahojte
Koncom minulého roka som nešťastným šmykom na poľadovici zrušil moju milovanú Mazdu 323f BA. Nič vážne sa nestalo, ale nakoľko auto malo aj kopu iných problémov servis už pre mňa nebol rentabilný.
Keďže auto k mojej práci potrebujem, padlo rozhodnutie nájsť nové premiestňovadlo. Pôvodne som hľadal rovnakú mazdu ako som mal, ale ceny nezodpovedali stavu predávaných vozov. Skúšal som hľadať iných japoncov, ale než som nejakého kúpil za zvláštnych okolností som sa zhodou náhod dostal k človeku čo servisuje a dováža VW z nemecka. Poradil mi (a nebol sám), že ak hľadám spoľahlivé, malé auto s nízkou spotrebou nech pozriem Golfa 4.
Následoval mesiac hľadania na SK trhu s ojazdeninami. Videl som a zažil všetko možné. Od totálnych črepov, za ktoré si majitelia neváhali pýtať 3500€+ po Highline golf za 2500€, ktorého predajca mal medzi ostatnými povesť podvodníka čo zmontováva dohromady kradnuté autá. Po tom čo som prešiel celé západne Slovensko od BA po NR a nemal šťastie na dobrý kus (osobne som ich videl a vyskúšal asi 10) som sa rozhodol vrátiť k chlapíkovi čo ma na GIV naviedol.
Slovo dalo slovo a po ďalšom mesiaci už bol z Nemecka dovezený strieborný golfík 66kW ALH r.v.: 10/1999. Je to síce basis, ale predchádzajúca majiteleka si doň nechala naložiť nejakú tú výbavu navyše: - hmlovky, tempomat, climatronic , vyhrievané pološportové sedadlá, polodot, ostrekovače svetlometov, CD menič... Mal najazdených 157000 overených cez VW servis v Nemecku.
Momentálne ho mám asi druhý týždeň. Prešiel som 2000km. Postupne som vychytal nejaké drobné muchy a pred dvoma dňami som zohnal disky (zo seatu, ale zohnal som VW krytky) a kúpil nové letné pneu (na aute boli totálne zodrané zimné).
Tu je pár fotiek:
s pôvodnými diskami s puklicami
nejaké veci som poriešil aj v interiéri, napr. som vymenil držiak nápojov, bol zničený a tento sa hodí k farbe auta.
Najbližšie sa chystám dať do poriadku podvozok. Tlmiče majú najlepšie časy za sebou.
Ak by sa našiel v BA a okolí (alebo aj ďalej) niekto s VAGom kto by sa chcel na môjho tátoša aj odbornejšie pozrieť a zhodnotiť v čom mu treba pomôcť, rád za ním prídem a nechám si poradiť. Napr o tom kde a aké tlmiče nechať namontovať. Viem, že to neskonči len pri tlmičoch (uloženia atď...). Mám aj pár otázok k fungovaniu diaľkového. Keď zamykám nebliknú smerovky. Čítal som, že by sa to malo dať nastaviť. A vôbec mi nesvieti kontrolka otvoreného kufra (zrejme je to aj kontrolka dverí súčasne). Neviem či je to pri tomto ročníku normálne alebo sa jedná o chybu.
Z auta som inak nadšený. Je pohodlné, vybavené, celkom pekné (aj ked 323f BA to nie je), kombinovaná spotreba 5,5l a klesá (učím sa), náhradné diely sa váľajú na každom vrakovisku...
Tak ešte raz ahoj!