VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

strata výkonu na SDi

Goto down 
2 posters
AutorSpráva
Marcel Neuschl
Začiatočník
Začiatočník

Registrácia : 11.01.2014
Počet príspevkov : 2

strata výkonu na SDi  Empty
OdoslaťPredmet: strata výkonu na SDi    strata výkonu na SDi  Icon_minitime11/1/2014, 18:11

Zdravím, Mám Golf IV, 1,9 SDi 50kw 2004. Minulý rok začala robiť problémy strata výkonu. Spozoroval som to pri zaradenej 4 a hlavne 5 (kde najviac cítiť každý KW). Z ničoho nič auto stratilo na pár sekúnd výkon tak cca o 30 - 40 % (plyn na podlahe a spomaloval som). Niekedy to trvalo 2 sekundy, niekedy aj 10 sekúnd. Vtedy sme si mysleli že by to mohol byť palivový filter. Tak sa vymenil (olej, filter, palivový filter, vzduch. filt.). Potom sme zistili že v Handlovej na Slonafte predávajú pančovanú naftu. Začal som tankovať inde a na chvíľu to zmizlo. Ale stále to pretrváva. Niekedy sa to aj 3 týždne nestane a niekedy aj 2x za hodinu. Pozoroval som aj palubný poč. a zistil som že pri strate výkonu klesne aj aktuálna spotreba tak o 30%.
Zaujímalo by ma v čom by mohol byť problém a či by mohol byť jeden z problémov, že rozvody sa menili posledne pred 120 000km.
Ďakujem
Návrat hore Goto down
MIRECC
Pilot
Pilot
MIRECC

Vek : 45
Registrácia : 13.04.2008
Počet príspevkov : 898
Auto : VW GOLF VR6 SYNCRO,VW GOLF 1 Cabrio,Škoda Superb 1.8T,Seat Toledo I 1.8i

OdoslaťPredmet: Re: strata výkonu na SDi    strata výkonu na SDi  Icon_minitime11/1/2014, 22:59

Sevas.Máš to v zlej sekcii.Daj to na vag kedže to máš sdi tak ma napada len elektronika čerpadla možno napajanie zlé kontakty na koncovke atd.. Ešte by ma zaujímalo ako si zistil že predávajú pančovanú naftu?
Návrat hore Goto down
Marcel Neuschl
Začiatočník
Začiatočník

Registrácia : 11.01.2014
Počet príspevkov : 2

OdoslaťPredmet: Re: strata výkonu na SDi    strata výkonu na SDi  Icon_minitime12/1/2014, 00:40

Diky nevšimol som si tú sekciu . To že sú tam nejaké problémy s naftou sa zistilo pri kontrole (písali to na nejakej stránke že mali vyšší obsah vody ako dovolú limity a bola tam aj ČS Handlová). A so slovnaftom som mal problém aj v ZH keď som natankoval v novembri plnú nádrž a pár dní na to začalo mrznúť (-5). Po naštartovaní sa mi išiel rozpadnúť motor, klepalo to horšie ako na prage . Nádrž som minul na rezervu, natankoval inde a zázrakom to zmyzlo. A odvtedy sa mi to už nikdy nestalo (možno aj preto že som už netankoval na Slovnaftke).
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: strata výkonu na SDi    strata výkonu na SDi  Icon_minitime

Návrat hore Goto down

strata výkonu na SDi
Návrat hore 
Strana 1 z 1

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF IV 1997-2003 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling-
Prejdi na: