VW GOLF CLUB SLOVAKIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klub fanúšikov a nadšencov značky VW Golf

DomovPortálE-ShopLatest imagesRegistráciaKontaktPrihlásenie

Záhada vibrujúceho volantu

Goto down 
2 posters
AutorSpráva
stanley1986
Začiatočník
Začiatočník

Registrácia : 18.05.2013
Počet príspevkov : 13
Auto : VW GOLF IV Variant, 2001, 1.9 TDI 66kW, ALH

Záhada vibrujúceho volantu Empty
OdoslaťPredmet: Záhada vibrujúceho volantu   Záhada vibrujúceho volantu Icon_minitime18/5/2013, 21:40

Zdravím,
už aj ja patrím medzi "šťastlivcov", ktorým trasie volant pri brzdení. Začalo to asi pred rokom, kedy som demontoval pôvodné predné brzdové kotúče (dovtedy sa nič nedialo). Kúpil som nové a tie začali po nejakej dobe vibrovať (pedál aj volant, a teraz to cítiť aj v karosérii). Objednaný som na výmenu niektorých dielov prednej nápravy a chystám sa predtým zmerať hádzavosť náboja. V týždni mi budú montovať kotúče ATE powedisc + TRW platne, a chystám vymeníť hneď aj čapy, silentbloky a ložiská (na aute sú ešte stále pôvodné). Bol som na STK, kde mi diagnostikovali ovalitu predného pravého kolesa 36% a ľavého 16%, pričom povolený limit je 20%. Mohol by mi niekto poradiť, ako túto vadu vibrovania odstrániť? Na internete všetci píšu, že aj po výmene kotúčov sa vibrovanie vrátilo po nejakých 5tis. km..Ide mi hlavne o to, aby som zbytočne nezničil drahé kotúče.. Poraďte, čomu sa mám vyhnúť a na čo dávať pozor..
Návrat hore Goto down
nikibad
Agent
Agent
nikibad

Male
Vek : 41
Registrácia : 22.01.2009
Počet príspevkov : 1520
Auto : Golf IV 1,6 16V 2003

OdoslaťPredmet: Re: Záhada vibrujúceho volantu   Záhada vibrujúceho volantu Icon_minitime21/5/2013, 21:33

prehod pzadne kolesa do predu a predne do zadu. ak mas zadne ok tak yb to malo prestat,kedze ti zistili ovalitu kolesa. zalezi ake kotuče si pred rokom vymenil, a ako si ich zabehol ak si do nich hned šlapal na brdzu tak si ich samozrejme zvlnil ,nove kotuče sa zabehuju tak 500km min tym sposobom ze neslapeš na brzdu prduko len tak zlahka jazdiš opatrnejšie aby si nemusel často albo dlho bdrzdit, na internete je vela sposobou ako zabehnut kotuče. Samozrejme aj naboje skontroluj .
Návrat hore Goto down
stanley1986
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: Záhada vibrujúceho volantu   Záhada vibrujúceho volantu Icon_minitime15/6/2013, 03:00

Vdaka za odpoved..vibracie volantu zmizli po servise..menil som predne loziska obidve, kotuce ATE Powerdisc+platne TRW, brzdovu kvapalinu, silentbloky ramien, capy riadenia, gumicky stabilizatora, zadne kotuce, repas strmenov, nove brzdove hadicky..
Vibracie vsak nezmizli na 100%, ale asi iba na 80%..Mensie drnacie citim pri brzdeni z velkej rychlosti napr. zo 100km/h..akonahle pridem po 60ku, zrazu brzdi krasne hladucko az k nule, bez ohladu na silu, ktorou posobim na brzdovy pedal..(neviem ci za to nemozu nahodou brzdove drazky na kotucoch??)+ vzdy je po brzdeni pravy brzdovy kotuc teplejsi od laveho Question
+Vzniklo mi par dalsich problemov, neviem, ci to servisy nerobia schvalne, pretoze teraz mi trasie autom pri pridavani...napr. idem konstantnou rychlostou 60km/h a ak prudko pridam, auto pocas celeho pridavania je rozhadzane, ako keby hadzalo motorom zo strany na stranu..citim to aj v sedacke, pred servisom mi netriaslo vobec..teda ani teraz na volnobehu vobec netrasie, v podstate ani neviem, ze mam nastartovane, az ked pridam na 2. prev. stupni a vyssom..plus stalo sa mi, ze som parkrat pocul akokeby cvaknutie vo volante (asi 3x behom dvoch tyzdnov)..Na dialnici som mal pocit, ako keby auto nedrzalo spravne stopu, aj pri slabom bocnom vetre mam pocit, ako keby ma unasalo bokom..
poznamka: Bol som aj na geometrii..
Návrat hore Goto down
nikibad
Agent
Agent
nikibad

Male
Vek : 41
Registrácia : 22.01.2009
Počet príspevkov : 1520
Auto : Golf IV 1,6 16V 2003

OdoslaťPredmet: Re: Záhada vibrujúceho volantu   Záhada vibrujúceho volantu Icon_minitime11/9/2013, 20:39

skus napisat pouzivatelovi sabrex ,raz mi nieoč spominal ked sme sa bavili ohlaodm podvodzkov a velkych kolies ze v riadeni je nejaka plastova somarina a ze ta ked sa zniči ze potom trasie s volantom alebo puka ,mozno ti pomoze Smile
Návrat hore Goto down
stanley1986
Začiatočník
Začiatočník

OdoslaťPredmet: Re: Záhada vibrujúceho volantu   Záhada vibrujúceho volantu Icon_minitime12/9/2013, 09:05

Diky za kontakt, uz som mu napisal..Inak po Pro Cute sa trasenie znizilo asi tak o polovicu, mozno aj viac..ale stale to nie je ono..odvtedy nabehanych asi 10tis km..
Návrat hore Goto down
Sponsored content

OdoslaťPredmet: Re: Záhada vibrujúceho volantu   Záhada vibrujúceho volantu Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Záhada vibrujúceho volantu
Návrat hore 
Strana 1 z 1
 Similar topics
-
» zahada
» vrzganie volantu v com je problem?dik
» trasenie volantu
» Trasenie volantu

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
VW GOLF CLUB SLOVAKIA :: GOLF IV 1997-2003 :: Servis & Pomoc a Tuning & Styling :: Podvozok-
Prejdi na: